12105 - Zomercursus renaissancemuziek voor zangers, instrumentalisten en dansers
Soort cursus
Bestemd voor
NIEUW! Ook typische renaissanceblaasinstrumenten zijn welkom dit jaar: pommer, dulciaan, renaissancetrombone, cornamuse, etc... meer informatie
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 21 juli 2012 t/m 28 juli 2012
Tijd (-en) LET OP GEWIJZIGDE AANVANGSTIJD: aanvang zaterdag 15.00 uur, welkom vanaf 14.00 uur en einde zaterdag 10.00 uur
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Frank Perenboom, Christopher Kale, Jacqueline Dubach
Prijs Derden: € 605,00 / Leden: € 545,00
N.B.: jongeren tot 23 jaar betalen € 270,00
Max. aantal deelnemers50
Uiterste inschrijfdatum20 juli 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.
Blokfluitist Jacqueline Dubach en tenor Christopher Kale van ensemble Fortuna zijn specialisten in de uitvoering van muziek uit middeleeuwen en renaissance. Afgelopen jaren hebben zij een aantal dagworkshops voor Huismuziek gegeven, met onder andere muziek uit het Llibre Vermell en het Nederlandse Koningmanuscript. Daarin werd menig cursist ‘besmet’ met het middeleeuwen- en renaissancevirus. Het enthousiasme en de passie van Jacqueline en Christopher voor dit vroege repertoire is dan ook meer dan aanstekelijk – alle reden om een zomercursus rond deze prachtige muziek te geven!
 
Gedurende deze week trekken de cursisten door het muzikale Europa van de 14e tot en met de 16e eeuw. Het thema van de cursus wordt de populaire renaissancemelodie ‘L’homme armé’, die destijds in allerlei wereldlijke en kerkelijke stukken verwerkt werd. Op het programma staat bijvoorbeeld ‘La Battaglia’ (de strijd) van Banchieri... meer informatie
minnesinger 11408 12401 b
Frank Perenboom

Frank Perenboom heeft als specialist op het gebied van de oude dans internationale bekendheid opgebouwd. Als danser choreograaf en regisseur werkte hij met ensembles in Londen, Berlijn, Parijs, Wenen en Genève. Hij danste in talrijke opera's en muziektheaterprodukties met ensembles als Fiori Musicali, het Freiburger Barockorchester, Concilium Musicum Wien, The Harp Consort, de Wiener Akademie, Symfonietta Köln, The New London Consort, La Stagione Frankfurt en Capella Flamenca met tournees in Nederland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, de Baltische staten en Japan.

Als docent is hij regelmatig te gast bij conservatoria en internationale festivals. In Nederland werkte hij mee aan producties van het Nederlands Historisch Danstheater, Sarabande en de Stichting Oude Muziek en Theater.

Christopher Kale

Tenor Christopher Kale studeerde cum laude af aan de Boston University en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Hij is voornamelijk actief in Renaissance en Middeleeuwse muziek als lid van onder meer Cappella Pratensis, Fortuna en het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte veel CD-opnamen en soleerde in oude muziek festivals over de hele wereld zoals Utrecht, Boston en Salzburg.

Jacqueline Dubach

Jacqueline Dubach studeerde blokfluit en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van middeleeuwse- en renaissancemuziek. Daartoe volgde zij lessen bij specialisten zoals Pedro Memelsdorf en bij verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis. Naast blokfluit studeerde zij baroktrombone en middeleeuwse schuiftrompet bij Charles Toet in Den Haag, en gregoriaans aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Jacqueline speelde met verschillende oude muziekensembles op festivals in binnen- en buitenland en is de drijvende kracht achter Fortuna, een ensemble dat zich wijdt aan de Ars Nova van de Lage Landen. Met Fortuna trad zij op in festivals zoals het Festival van Vlaanderen Antwerpen, het Festival SEVIQC en het Festival de Musique Ancienne. Met Ensemble Fortuna maakte ze de sacd Adieu vous di. Jacqueline geeft regelmatig workshops, cursussen en lezingen over muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zij is als blokfluitdocente aan CKV De Kubus in Lelystad, waar zij ook barokensemble Camerata de Lelie leidt. Voor meer informatie klik hier.