12602 - Arrangeren voor vakmusici
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor vakmusici
Niveau vanaf ♪♪♪♪♪
Tijd (-en) 10.00-13.00 uur incl. een korte pauze
Locatie Studio Michel Havenith, Zoetermeer
Docent(-en) Michel Havenith
Prijs Derden: € 215,00 / Leden: € 195,00
Max. aantal deelnemers8
Uiterste inschrijfdatum26 oktober 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.
Doel van de cursus is kennis en vaardigheden opdoen voor het maken van een instrumentaal arrangement voor een heterogene bezetting.

Werkwijze: Alle deelnemers maken tijdens de cursus - onder begeleiding van de cursusleider - een of meer arrangementen van een opdracht (een bestaande compositie, bijvoorbeeld een pianowerk). Het arrangement wordt in principe gemaakt in de bezetting van de aanwezige deelnemers (de deelnemers nemen hun instrument mee tijdens de cursus). Het gemaakte arrangement (partituur en partijen) wordt vervolgens door de hele groep gespeeld en onder leiding van de cursusleider geëvalueerd.

Tussen de sessies in werken de cursisten ook de opdracht uit... meer informatie
jacqueline prins (2)
Michel Havenith

Michel Havenith studeerde schoolmuziek aan het conservatorium van Maastricht en vervolgens koordirectie bij Frans Moonen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarna studeerde hij orkestdirectie bij Pierre Stoll en Lucas Vis en behaalde zijn diploma aan het Rotterdams Conservatorium bij Antoni Ros-Marbá.
Deelname aan de eerste masterclass van het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Uwe Gronostay resulteerde in uitvoeringen met het Nederlands Kamerkoor. In Italië, Oostenrijk, Nederland, Duitsland en Zwitserland volgde hij masterclasses bij gerenommeerde orkestdirigenten, zoals John Eliot Gardiner.
Michel Havenith leidde koren door heel Nederland, van kamerkoren tot oratoriumkoren en was onder meer de eerste dirigent van het Universiteitskoor Maastricht. Als orkestdirigent was hij langdurig verbonden aan het Rijnlands Symfonie orkest en dirigeerde hij diverse instrumentale ensembles. Ook leidde hij professionele orkesten, waaronder het Limburgs Symphonie Orkest, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Strijkorkest.
Bij de Stichting Kamer Opera Nederland dirigeerde hij operaproducties, bij Greg & Baud Productions musicals en met het Omroepkoor maakte hij radio-opnames. Hij trad op als gastdirigent bij symfonieorkesten in Macedonië en Roemenië en was herhaald te gast als dirigent in Spanje bij de symfonieorkesten van Asturias en Granada. Michel Havenith was oprichter en artistiek leider/dirigent van Vocaal Ensemble Sfinx en het Nederlands Strijkorkest.
Geboeid door het lesgeven in zijn vak, geeft hij de afgelopen jaren via zijn bureau Kleine steentjes muziektrainingen in toenemende mate dirigeercursussen, workshops en trainingen aan amateurmusici en muziekprofessionals.

Contacteer Michel via LinkedIn of Twitter.