12603 - Wereldmuziek voor vakmusici: leuk, én bruikbaar in de lespraktijk
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor vakmusici
Niveau vanaf ♪♪♪♪♪
Tijd (-en) 10.00-13.00 uur
Locatie Parnassos, Utrecht
Docent(-en) Anneke Frankenberg
Prijs Derden: € 155,00 / Leden: € 140,00
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum31 oktober 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Wereldmuziek: leuk, én bruikbaar in de lespraktijk

een korte cursus wereldmuziek aan voor (klassieke) muziekdocenten, die willen ervaren dat wereldmuziek niet alleen heel leuk en verrijkend is om zelf te spelen, maar ook heel goed is in te zetten in hun lespraktijk.

De docent ‘van nu’ wordt geconfronteerd met andere vragen dan vroeger, en met vragen waarvoor het antwoord vaak niet tijdens de opleiding is aangereikt. Vanuit de gemeenten en muziekscholen wordt gevraagd om te werken met grote groepen, vaak vanaf het begin al heterogeen, gericht op presentaties, met verschillende niveaus door elkaar. Leerlingen komen vaak niet meer binnen met het idee (alleen maar) klassieke muziek te willen spelen, maar willen ‘andere’ muziek, losser, meer speelplezier.

Tijdens deze workshop van 3 ochtenden zullen de docenten werken met muziek uit Oost-Europa (zigeunermuziek en klezmer) en Zuid-Amerika, en zo al spelende ervaren  dat wereldmuziek, naast ontzettend mooie, rijke muziek heel geschikt is om aan deze vragen te voldoen... meer informatie

IMG_4377
Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek). Zij speelt Joodse muziek met zangeres en theatermaakster Anouk Dorfmann en Franse chansons met zanger Ronald Naar. Ze speelde jarenlang muziek uit Transsylvanië in het strijkkwartet Csókolom, heeft veel ervaring met Cubaanse charanga o.a in The European Danzón Orchestra, speelde Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Los Mezcales, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Als klassiek violiste maakt ze deel uit van het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de V.S. en Australië, is te horen op diverse CD’s, leidt wereldmuziekensembles, geeft vioolles, doet muziekprojecten op basisscholen en is een veelgevraagd workshopdocente voor vele organisaties. Elke paar jaar is Anneke organisator van het Charivari Wereldmuziek Festival, waarbij prachtige concerten, workshops en ontmoetingen tussen amateurs en professionals samenvallen. Voor Het Gelders Orkest deed ze enkele projecten met amateur-orkesten en professionals als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango). Kijk voor meer informatie op haar website.