12325 - Americana, ontdek de roots van de hedendaagse popmuziek!
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor instrumentalisten
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 17 november 2012 t/m 18 november 2012
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Mark Söhngen
Prijs Derden: € 170,00 / Leden: € 160,00
N.B.: Prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers18
Uiterste inschrijfdatum15 november 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Als je de Verenigde Staten ziet als verzamelpunt van volkeren uit de hele wereld, dan begrijp je dat dit een immens cultureel en muzikaal potentieel oplevert. Immigranten uit alle windstreken brachten hun muziek mee, die ze trouw bleven spelen en zingen om hun gevoel van eigenheid te behouden. Gaandeweg kwamen deze zangers en muzikanten ook in aanraking met de culturen van de buren en dat leverde prachtige kruisbestuivingen op: meng franse teksten met Ierse fiddles, speel dat op een Duitse trekharmonica en je krijgt de prachtigste cajunmuziek. Meng het akkoordenschema uit de blues met een polka beat en je krijgt rock–'n–roll. Hoor Hank Williams jodelen!

Al met al vind je in de Verenigde Staten een gigantische rijkdom aan fantastische muziekstijlen: blues, gospel, soul, country, bluegrass, cajun, zydeco, tex-mex en alle denkbare volksmuziek. Uit dit mengsel ontwikkelden zich weer nieuwere muzieksoorten als close harmony, ragtime, rock–'n–roll, jazz en popmuziek... meer informatie

American-Songbook BinaryCacheServlet
Mark Söhngen

Mark Söhngen is zanger en accordeonist van de Cajun-band Captain Gumbo en speelt in diverse ander bandjes. Bovendien is hij ervaren workshopleider, schrijver van accordeonboeken en kinderliedjes- en schoolconcertmuzikant. Kijk voor meer informatie op zijn website.