12326 - Accordions around the world
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor accordeonisten, alle niveaus
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 17 november 2012 t/m 18 november 2012
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Bart Lelivelt
Prijs Derden: € 170,00 / Leden: € 160,00
N.B.: Prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum15 november 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Accordeons hebben zich in de vorige eeuw als een virus over de aardbol verspreid en daarbij de lokale muziek flink omgeploegd. De nieuwkomer verving uiteindelijk de traditionele instrumenten en is nu in ontelbare muzieksoorten onmisbaar: Roemeense zigeunermuziek, Griekse rebétika, Joodse klezmer, texmex en cajun uit het Zuiden van de Verenigde Staten, Argentijnse chamamé, Columbiaanse cumbia, etc. In deze workshop gaan we aan de slag met accordeonmuziek uit de hele wereld. Je leert onder andere nieuwe maatsoorten, slimme ritmes en exotische melodieën en (een beetje) improviseren. De stukjes zijn eenvoudig en komen waarschijnlijk zowel uit Finland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Roemenië als Argentinië. Wereldmuziek is makkelijk aan te passen aan de meest uiteenlopende niveaus en deze workshop is dan ook bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. We gaan met zo weinig mogelijk noten zo veel mogelijk muziek maken!

l 03-04-2011-00011
Bart Lelivelt

Bart Lelivelt studeerde accordeon bij Miny Dekkers aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij speelt volksmuziek, geïmproviseerde en hedendaagse muziek met het onder andere Charivari trio, de Amsterdam Klezmer Band, Shura Lipovsky, Mehmet Polat, het Radio Filharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Asko|Schönberg Ensemble, het Nederlands Blazers Ensemble, Introdans en de Nationale Opera en was te horen op festivals in binnen- en buitenland. Voor meer informatie klik hier.