13333 - CHARIVARI SPECIAL Djelem, djelem - ik heb gereisd
Soort cursus Beginners
Bestemd voor instrumentalisten, zangers en dansers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 01 februari 2013 t/m 03 februari 2013
Tijd (-en) Aanvang vrijdag 19.00 uur na het diner, einde zondag 17.00 uur.
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Gerard Schoren, Bart Lelivelt, Jan Knoppers, Anneke Frankenberg
Prijs Derden: € 290,00 / Leden: € 260,00
N.B.: Kinderen t/m 18 jaar van cursusleden betalen € 130 en jongeren t/m 18 jaar die geen lid zijn € 145. Geef je geboortedatum door dan kent Bureau Huismuziek de korting toe. Alle gezinsleden dienen apart te worden ingeschreven.
Max. aantal deelnemers57
Uiterste inschrijfdatum31 januari 2013   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Djelem, Djelem - Ik heb gereisd
Een reis in muziek en dans door Latijns Amerika en de Balkan met het Charivari trio, Jan Knoppers en Richard van der Kooij. Centraal dit weekend staat wereldmuziek en dans uit Oost-Europa en Latijns-Amerika: zigeunermuziek uit Roemenië, Hongarije en de Balkan, klezmer, Colombiaanse cumbias, Argentijnse folklore, en nog veel meer. Wereldmuziek is bijna altijd dansmuziek. Ons vertrekpunt is dan ook de eenheid tussen muziek en dans: er wordt zowel gespeeld en gezongen als gedanst.

In de orkestworkshops besteden we veel aandacht aan het swingende karakter van de diverse stijlen: verschillende begeleidingen, timing, samenspel, dynamiek, variatie en improvisatie. Charivari houdt zich niet aan de gebruikelijke rolverdelingen voor instrumenten, dit betekent dat je vaak iets moet doen wat niet zo gewoon is voor je instrument: begeleiden op een viool of fluit, een baslijn op sax, een melodie op de bas.

In de zangworkshops nemen we melodie en tekst onder de loep, eerst eenstemmig en later meerstemmig... meer informatie

canon005 canon052
canon003 canon015
Gerard Schoren

Gerard Schoren is naast gitarist ook zanger en contrabassist van het Charivari trio uit Arnhem. Dit ensemble houdt zich al bijna 35 jaar bezig met het mixen van wereldmuziek uit Zuid-Amerika en Oost-Europa en combineert dat met eigen composities en muzikale uitstapjes in klezmer, jazz en chanson. Hij is dirigent-arrangeur van het door hemzelf opgerichte koor voor Latijns-Amerikaanse muziek VOLVER. Verder dirigeert hij het Wageningse wereldmuziekkoor Volkooren en in Nijmegen het koor Hatikwa, voor Joodse muziek. Als contrabassist speelt hij in het Nederlands Begeleidingsorkest en het orkest Ensemble Conservatoire. Samen met jazzpianist Michiel Braam en percussionisten André Groen, Vera Groen en Martin Gort vormt hij Latin ensemble ¡Oye Mambo!, een groep die zich laat inspireren door de muziek van de legendarische pianist Noro Morales. Kijk voor meer informatie op zijn website.

Bart Lelivelt

Bart Lelivelt studeerde accordeon bij Miny Dekkers aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij speelt volksmuziek, geïmproviseerde en hedendaagse muziek met het onder andere Charivari trio, de Amsterdam Klezmer Band, Shura Lipovsky, Mehmet Polat, het Radio Filharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Asko|Schönberg Ensemble, het Nederlands Blazers Ensemble, Introdans en de Nationale Opera en was te horen op festivals in binnen- en buitenland. Voor meer informatie klik hier.

Jan Knoppers

Jan Knoppers en Richard van der Kooij staan voor een professioneel, gedreven dansdocententeam met een wereld aan kennis, ervaringen, reizen en research in hun bagage. Een muzikale insteek, vaart en humor krijgen gestalte in hun lessen folklore in brede zin. Deze performers en choreografen staan al jaren in binnen- en buitenland garant voor producties en workshops op hoog niveau, zowel in dans als in zang, voor amateurs en professionals, voor opleiding en hobby. De vruchtbare samen- werking met het Charivari trio dateert al van 2002. Kijk voor meer informatie op hun website.

Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek). Zij speelt Joodse muziek met zangeres en theatermaakster Anouk Dorfmann en Franse chansons met zanger Ronald Naar. Ze speelde jarenlang muziek uit Transsylvanië in het strijkkwartet Csókolom, heeft veel ervaring met Cubaanse charanga o.a in The European Danzón Orchestra, speelde Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Los Mezcales, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Als klassiek violiste maakt ze deel uit van het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de V.S. en Australië, is te horen op diverse CD’s, leidt wereldmuziekensembles, geeft vioolles, doet muziekprojecten op basisscholen en is een veelgevraagd workshopdocente voor vele organisaties. Elke paar jaar is Anneke organisator van het Charivari Wereldmuziek Festival, waarbij prachtige concerten, workshops en ontmoetingen tussen amateurs en professionals samenvallen. Voor Het Gelders Orkest deed ze enkele projecten met amateur-orkesten en professionals als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango). Kijk voor meer informatie op haar website.