13306 - Balkanorkest NIEUW!
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor alle instrumentalisten! Er is plaats voor 1 pianist die bereid is op een elektrische piano te spelen
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 13 april 2013 t/m 14 april 2013
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Stan Mitrovic
Prijs Derden: € 170,00 / Leden: € 160,00
N.B.: Prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum10 april 2013   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De workshop Balkanorkest is bedoeld voor alle instrumentalisten, liefst met enige ervaring met onregelmatige maatsoorten. Het idee van de workshop is het meemaken van de verschillende karakters van  Balkanmuziek, zowel temperamentvolle en dynamische als lyrische en gevoelige. De nadruk word gelegd op samenspel, frasering en improvisatie. Het repertoire is een combinatie van traditionele en auteursnummers geïnspireerd op Balkanmuziek. De deelnemers zal worden gevraag initiatief te nemen in de uitvoering van een nummer, bijv. hoe lang de verschillende gedeeltes ervan zullen duren, hoeveel solo’s mogelijk zijn en welke nummers leuk zijn om te laten horen tijdens de eindpresentatie op zondagmiddag. De cursus is geschikt voor beginners, maar gevorderde spelers zullen meer dan voldoende uitgedaagd worden! De basispartijen van een aantal nummers krijg je van te voren thuisgestuurd. Tijdens het weekend zal de docent aangepaste partijen kunnen uitdelen, al naar gelang ieders wensen en mogelijkheden... meer informatie

images
Stan Mitrovic

Stan Mitrovic is geboren in Belgrado, Servië (voormalig Joegoslavië). Hij studeerde saxofoon (jazz) en basklarinet (klassiek) aan het Rotterdams Conservatorium. In 1996 won hij de eerste prijs op Nederlandse Jazz Concours met het duo Double B, samen met saxofonist en klarinettist Akos Laki.  Stan speelt in een jazzquartet met gitarist Ratko Zjaca met diverse  gastmusici, o.a. met Al Foster, John Patitucci, Steve Gadd, Denise Jannah, Reggie Workman, Randy Brecker, Miroslav Vitous en Jeff „Tain“ Watts. Vanaf 2005 speelt hij met de Balkan-jazz formatie Carlama Orkestar. Van 2006-2010 heeft Stan Mitrovic gespeeld met de multi-instrumentale theatergroep Wereldband. Hij is werkzaam als big band dirigent en componist/arrangeur. Stan speelt sopraan, alt, tenor en bariton saxofoon, klarinet, basklarinet en EWI.