Cursus


13409 - Kamermuziekontmoetingsdag Almere
Soort cursus Beginners, Dagcursus, Gevorderden, Instrumentaal, Kamermuziekontmoetingsdag Kamermuziek in de steigers
Bestemd voor Bestemd voor: instrumentalisten en zangers die minimaal twee jaar les hebben gehad.
Data 25 mei 2013
Tijd (-en) 9.30 ontvangt-17.30 uur einde
Docent(-en)
Veel amateurmusici zouden graag eens met een aantal anderen willen samenspelen maar komen er niet toe dit te organiseren, of moeten te veel schroom overwinnen om mensen te benaderen. Voor die mensen organiseert Huismuziek in Flevoland en omgeving in samenwerking met Kamermuziek Almere en het Centrum voor de Kunsten een kamermuziekontmoetingsdag. Op die dag kun je je kans grijpen: je kunt als lid van een ad hoc ensemble naar hartenlust samenspelen deels onder leiding van een docent; tevens kun je kijken of er mensen te vinden zijn waarmee je misschien vaker kunt samenspelen.
Er wordt een inschatting van je niveau gevraagd, hier vind je toelichting daarop. De ensembles worden na inschrijving door de organisatie samengesteld. Bij de samenstelling van de ensembles wordt rekening gehouden met de verschillende niveaus. De muziek wordt je ruim van tevoren toegestuurd. De nadruk ligt op samenspel, de muziek zal dus niet te moeilijk zijn.
De dag is ingedeeld in vier sessies met pauzes waarin je volop kunt "netwerken". Je krijgt les van ten minste twee docenten. Elke speler kan deelnemen aan twee verschillende ensembles. Daarbij wordt gestreefd naar zoveel mogelijk variatie in de bezetting: strijkers met blazers, alleen blazers, alleen strijkers, enz.
09.30 Ontvangst met koffie/thee
10.00 Sessie 1
11.15 Pauze met koffie/thee
11.30 Sessie 2
12.15 Lunchpauze met koffie/thee
13.00 Sessie 3
14.15 Pauze met koffie/thee
14.30 Sessie 4
15.45 Pauze
16.00 Open Podium
16.30 uur sluiting
De deelnemers nemen zelf een lunch mee, voor drinken wordt gezorgd.
Vóór 31 maart krijg je bericht per e-mail of je geplaatst bent (inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst) en in welk ensemble je bent ingedeeld. In de bijlage vind je dan de bladmuziek als pdf-file en tevens de factuur voor het overmaken van je bijdrage.
Voorlopige lijst docenten (onder voorbehoud)
Giovanna de Prisco (viool), Lucas Bos (fagot) en Karin van Buchem (klarinet).
Heb je vragen? Stel ze aan Rita Rondeel, zij is de contactpersoon in Almere. E-mail: rrondeel @ xs4all.nl (spaties rond @ weghalen) of telefoon: 036-5335223.
Spelerscontactbank
Wist je dat je bij Huismuziek ook vanuit je luie stoel speelmaatjes kunt vinden om bijvoorbeeld samen aan een cursus deel te nemen? Als je lid bent, kun je je aanmelden voor de Spelerscontactbank. Om dat te doen moet je inloggen op de site (rechts bovenaan) en op 'profiel wijzigen' klikken. Daar kun je dan aanvinken dat je in de Spelerscontactbank opgenomen wilt worden (vergeet je wijzigingen niet op te slaan!). Vervolgens kun je bijvoorbeeld zoeken naar pianisten in een straal van 10 kilometer. Die personen kun je persoonlijk per mail benaderen met de vraag of ze samen willen spelen of deel willen nemen aan de Kamermuziekontmoetingsdag of een andere cursus.
Kamermuziekontmoetingsdag
Locatie Kunstencentrum de Kunstlinie, Almere
Prijs Derden: € 41,00
Leden: € 41,00
Annuleringsfonds bijdrage € 5,00
Contactpersonen
Max. aantal deelnemers60
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Uiterste inschrijfdatum 31 maart 2013

Eerste kamermuziekontmoetingsdag 7 maart 2010 - door Corrie de Knegt-Bos

Vanaf negen uur druppelen de spelers het gebouw binnen van de Streekmuziekschool in Alphen aan den Rijn, een prachtig monumentaal gebouw in een parkachtige omgeving, uitstekend geschikt voor ons doel. Tegen tienen verzamelen de vijftig deelnemers zich voor de eerste kamermuziekontmoetingsdag in de kantine, waar Martin Pagie, voorzitter van Huismuziek en initiatiefnemer van deze dag, ons verwelkomt. Het doel van deze dag is mensen te laten

ervaren hoe leuk het is met anderen samen muziek te maken en dan - indien mogelijk

en gewenst - ensembles te vormen. De deelnemers zijn leden van Huismuziek, maar ook leerlingen van vrijgevestigde docenten en muziekscholen uit de wijde omgeving. Het Cultuurparticipatiefonds en het VSB-fonds steunen het initiatief financieel, zodat de deelnemerskosten laag zijn. Meteen al na de opening vindt iedereen het juiste lokaal voor de eerste sessie. Veel deelnemers hadden tevoren contact over 'hun' stuk, zodat zij elkaar al een beetje kennen. In de pauzes hoor ik steeds positieve geluiden, zowel van deelnemers als van docenten. Een docent zegt: "Heerlijk om te zien hoe ze zo enthousiast met muziek bezig zijn!" We doen nieuwe ervaringen op. Een cellist had bijvoorbeeld een sterke voorkeur voor Bach en was niet zo geïnteresseerd in Mozart, maar ter plekke krijgt hij er plezier in! Sommigen vinden de muziek wat moeilijk; anderen dachten niet dat ze aan het einde van de repetitie de moeilijke passages toch redelijk goed kunnen spelen. Ook de jongeren, in aantal gelukkig goed vertegenwoordigd, doen het uitstekend. We sluiten de dag op passende wijze af met

een concert van Poulenc, uitgevoerd door de docenten. Terugkijkend hadden de deelnemers de

muziek graag wat eerder in huis gehad en in een enkel geval was de balans in een ensemble niet optimaal. Maar op de vraag of zo'n dag voor herhaling vatbaar is, is mijn antwoord: absoluut! Want één ding is zeker: Rijnland heeft er mooi een aantal ensembles bij gekregen.

De inschrijving voor deze cursus is gesloten.