Cursus


13411 - Kamermuziekontmoetingsdag Emmen
Soort cursus Kamermuziekontmoetingsdag Kamermuziek in de steigers, Beginners, Dagcursus, Gevorderden, Instrumentaal, Nieuwe cursus, Vocaal
Bestemd voor Instrumentalisten en zangers vanaf niveau 2 (goede beginner).
Data 15 juni 2013
Tijd (-en) 9.15 - 16.30 uur
Docent(-en)

NIEUW! Een Kamermuziekontmoetingsdag in Emmen!

Veel amateurmusici zouden graag eens met een aantal anderen willen samenspelen maar komen er niet toe dit te organiseren, of moeten te veel schroom overwinnen om mensen te benaderen. Voor die mensen organiseert Huismuziek in Emmen - in samenwerking met CQ centrum voor de Kunsten - een Kamermuziekontmoetingsdag. Op die dag kun je je kans grijpen: je kunt als lid van een ad hoc ensemble naar hartenlust samenspelen, deels onder leiding van een docent; tevens kun je kijken of er mensen te vinden zijn met wie je misschien vaker kunt samenspelen.

Hoe ziet de dag eruit?
De dag is ingedeeld in vier sessies met pauzes waarin je volop contact kunt leggen met andere muzikanten. Je krijgt les van ten minste twee docenten. Elke speler neemt deel aan twee verschillende ensembles. Na de lunch wissel je van ensemble en elk ensemble werkt 1 sessie zonder en 1 sessie mét een docent. De dag wordt afgesloten met een open podium voor ensembles die zich willen presenteren.

09.15 Ontvangst
09.30 Sessie 1
10.45 Koffiepauze
11.00 Sessie 2
12.15 Lunchpauze
13.00 Sessie 3
14.15 Pauze
14.30 Sessie 4
15.45 Pauze
16.00 Open Podium
16.30 Sluiting

W.b.de lunchpauze: deelnemers nemen hun eigen lunch mee.

Praktische zaken
Om deel te nemen moet je ten minste beginnersniveau hebben (minstens twee jaar les), kijk hier voor een toelichting op de niveaus die Huismuziek hanteert. De docenten stellen de ensembles samen. Daarbij wordt gestreefd naar zoveel mogelijk variatie in niveau (wegens de leerfunctie) en bezetting: strijkers met blazers, alleen blazers, alleen strijkers, pianisten, zangers, enz.

Vóór 22 maart 2013 krijg je bericht per e-mail of je geplaatst bent (inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst) en in welk ensemble je bent ingedeeld. In de bijlage vind je de bladmuziek als pdf-file en tevens de factuur voor het overmaken van je bijdrage. De nadruk ligt op samenspel, de muziek zal dus niet te moeilijk zijn.

Contactpersoon: Greetje Boogaard, g.boogaard @ cqzod.nl (spaties rondom @ weghalen), tel 0591-613969/ 06-38014437.

Docenten
Leonard Leutscher (piano), Christiaan Thomasius (cello), Margreet Datema (dwarsfluit), Marijke de Gruil (piano), Michiel Knaven (viool). Alle docenten onder voorbehoud.

Spelerscontactbank
Wist je dat je bij Huismuziek ook vanuit je luie stoel speelmaatjes kunt vinden om bijvoorbeeld samen aan een cursus deel te nemen? Als je lid bent, kun je je aanmelden voor de Spelerscontactbank. Om dat te doen moet je inloggen op de site (rechts bovenaan) en op profiel wijzigen' klikken. Daar kun je dan aanvinken dat je in de Spelerscontactbank opgenomen wilt worden (vergeet je wijzigingen niet op te slaan!). Vervolgens kun je bijvoorbeeld zoeken naar pianisten in een straal van 10 kilometer. Die personen kun je persoonlijk per mail benaderen met de vraag of ze samen willen spelen of deel willen nemen aan de Kamermuziekontmoetingsdag of een andere cursus.

IMG_9705
Locatie CQ centrum voor de kunsten, Emmen
Prijs Derden: € 39,00
Leden: € 39,00
N.B.: Cursisten van CQ centrum voor de kunsten betalen slechts 10 euro voor deelname, de korting wordt na inschrijving toegekend.
Annuleringsfonds bijdrage € 5,00
Contactpersonen
Max. aantal deelnemers60
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Uiterste inschrijfdatum 15 april 2013
De inschrijving voor deze cursus is gesloten.