13324 - Swinging Cuban Music   GEANNULEERD
Soort cursus Beginners
Bestemd voor zangers. Koorervaring is een pre en enige kennis van het Spaans is handig
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2013 t/m 17 november 2013
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Jorge Martinez Galan
Prijs Derden: € 175,00 / Leden: € 165,00
N.B.: Cursusprijs is inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting. N.B. Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum28 oktober 2013   

Tijdens dit weekend word je ingewijd in de specifieke stijlkenmerken van de swingende Cubaanse koormuziek. Jorge is ook componist, dus we zingen ook enkele stukken van zijn hand. Het plezier van het zingen staat natuurlijk voorop, maar je krijgt ook tips over uitspraak en zangtechniek. De muziek is in principe vierstemmig. Ter voorbereiding krijg je een aantal stukken toegestuurd, de andere stukken krijg je ter plaatse. Gevorderde zangers krijgen de mogelijkheid om solo’s te zingen.

arguing_cuban_music
Jorge Martinez Galan

Jorge Martinez Galán is een Cubaans componist, koordirigent en uitvoerend musicus. Hij studeerde compositie aan het Instituto Superior de Arte in Havana, Cuba. Gedurende vijf jaar was hij artistiek directeur en componist van het Ballet Folklorico de Santiago de Cuba. Als zanger, pianist en percussionist maakt hij deel uit van verschillende ensembles.
In Nederland heeft hij een Cubaanse school voor muziek en dans opgericht: Galan.biz Musica Cubana. Daarnaast richtte hij in 2002 het Coro Cantoro op: een koor bestaande uit vijftig enthousiaste zangers, en in 2010 de stichting Conexion Latina. Jorge dirigeert zijn eigen ensembles Cuban Latin Club en Night Show en maakt zelf de arrangementen en composities. Als gastdocent wordt hij regelmatig uitgenodigd door het ArtEZ Conservatorium, het Codarts Rotterdams Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ook gaf hij een workshop tijdens Europa Cantat 2009 in Utrecht.