14104 - Spaanse barok op Terschelling   GEANNULEERD
Soort cursus Gevorderden
Bestemd voor KOOR: zangers sopraan, alt, tenor en bas; ORKEST: strijkers, 2 hoboïsten, 2 hoornisten, 1 fagottist en 1 klavecinist die uit becijferde bas kan lezen.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 10 augustus 2014 t/m 17 augustus 2014
Tijd (-en) aanvang zondag 18.00 uur met een diner, aanvang cursus 20.00 uur, einde zondag 10.00 uur.
Locatie De Volkshogeschool Op Terschelling, Hoorn Terschelling
Docent(-en) Jan van Zelm, María Sánchez Ramírez, Jörn Boysen
Prijs Derden: € 830,00 / Leden: € 770,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 90,00
N.B.: Auch IAM-Mitglieder zahlen € 770! Toeslag € 90,00 is voor een plaats op een luxe tweepersoonskamer die je met iemand deelt, en dus niet voor een eenpersoonskamer! Het is mogelijk om een lakenpakket te huren bij de locatie (met handdoek). Graag opgeven bij bureau Huismuziek en contant afrekenen op de locatie bij aankomst. Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers60
Uiterste inschrijfdatum07 mei 2014   

Let op: nieuw docententeam en gewijzigde dagindeling.

Die Information auf Deutsch finden Sie hier.

De cursusweek op Terschelling staat al tientallen jaren op het cursusprogramma van Huismuziek. Het is een bijzondere muziekweek midden in de natuur met het strand en het gezellige Hoorn op loopafstand. Je maakt een hele week muziek midden in de natuur.

Er is plaats voor zangers die in een kamerkoor zullen zingen en ook enkele werken voor koor en orkest zullen instuderen en voor instrumentalisten die in een orkest een orkestwerk zullen instuderen en in dezelfde bezetting zullen werken aan een stuk voor koor en orkest... meer informatie

Reacties van cursisten

Deelnemers in 2013 over deze cursus:

'Enorm ontspannend door grote muzikale inspanning, in een woord heerlijk! Genoten van de afwisseling koor, orkest, kamermuziek, een eenheid'.

'Leuke cursus, leuke mensen'.

'Zit goed in elkaar, leerzaam en veel aandacht voor de saamhorigheid'.

'Het was voor mij de eerste keer. Een spannende en mooie ervaring. Heel bevredigend. Er was een goede sfeer, die de hele week bleef'.

Terschel3) Terschel)
Teers P8150775
Jan van Zelm

Jan van Zelm studeerde piano aan de muziekpedagogisch akademie in Alkmaar en zang bij Kevin Smith aan het conservatorium in Amsterdam. Hij is als zanger verbonden aan het Groot Omroepkoor. Naast zijn werk als zanger was hij jarenlang hoofddocent klassieke zang aan conservatorium in Groningen. De laatste tijd geeft hij regelmatig workshops aan diverse koren in heel Nederland, met terugkerende onderwerpen als resonans, adem, tekstdeclamatie, expressie en muzikale zeggingskracht. Om koorzangers vanuit hun individuele liefde voor muziek en tekst tot hecht musiceren in een homogene samenklank te brengen is zijn drijfveer. In zijn werk laat hij zich ook inspireren door Alexandertechniek die zich richt op de vraag: hoe gebruiken wij onszelf mentaal en fysiek wanneer we musiceren?

María Sánchez Ramírez

Celliste María Sánchez Ramírez, geboren in Toledo, Spanje, behaalde haar masterdiploma cello en kamermuziek in 1999 bij Itziar Atutxa aan het Conservatorio Superior de Música Jesús Guridi in Victoria. In hetzelfde jaar begon ze haar studie barok- en moderne cello bij Jaap ter Linden en Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In deze tijd naam ze deel aan masterclasses van Quirine Viersen, Mihael Strauss, Rainer Zipperlin en Anner Bylsma. Ze behaalde haar diploma barokcello in 2003 en moderne cello in 2005. María is lid van Musica Poetica en Le Tendre Amour (Barcelona) en werkt verder met ensembles en orkesten in Duitsland, Spanje en Nederland. Ze geeft regelmatig concerten in Europa en de Verenigde Staten en speelt op festivals als Graz Festival, Itinéraire Baroque, Festival Mitte Europa, Van Wassenaer Early Music Festival en Boston SoHip Festival. Zij heeft gewerkt met onder meer dirigenten Jos van Veldhoven, Macus Creed en Federico María Sardelli. In 2007 richtte ze haar eigen groep Las Esferas op, dat zich richt op de uitvoering van Spaanse barokmuziek. Zij heeft opnames gemaakt voor cd labels Challenge Records, Verso, Brilliant en K617 en maakte opnames voor radio en televisie in verschillende Europese landen. María was docente aan het Conservatorio Profesional de Salamanca. Tegenwoordig geeft ze regelmatig workshops en masterclasses barokcello in Spanje, zoals de "Curso de Música Barroca de Denia (Alicante). In Den Haag leidt zij een amateurbarokorkest.

Jörn Boysen

De klavecinist en dirigent Jörn Boysen is in 1976 in Lübeck (Duitsland) geboren. Hij houdt zich al sinds zijn middelbare schooltijd intensief bezig met oude muziek. Boysen studeerde aan de Musikhochschule in Lübeck en vervolgens bij Tini Mathot en Ton Koopman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens zijn studietijd in Lübeck richtte Boysen het orkest Musica Poetica op. Als dirigent, solist en continuospeler werkt hij regelmatig met orkesten en koren in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Hij geeft bovendien masterclasses in de historische uitvoeringspraktijk. Critici beschrijven zijn klavecimbelspel als affectief en zeer delicaat.
Boysen is muzikaal leider van Opéra Mosset in Frankrijk en dirigeerde produkties bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam (Orfeo Intermezzi, 2005) en de Utrechtse Spelen (Molière's/Charpentier's Le Malade Imaginaire, 2009 en 2011). Naast muziek voor deze productie componeerde hij instrumentale en vocale werken. Voor de concertserie Oude Muziek Nieuw in Den Haag componeerde Boysen alle ontbrekende recitatieven van onvolledige Bach's Markuspassie in diens stijl. In 2012 werd het werk ook in Duitsland uitgevoerd en door de pers als alternatief tot Bach's Matthäus- en Johannespassion geroemd. Boysen is programmeur van de vier concertseries van Stichting Musica Antica da Camera in Den Haag. Kijk hier voor meer informatie.