14202 - Requiem van Campra
Soort cursus Koor en instrumentaal ensemble
Bestemd voor strijkers, twee dwarsfluitisten, een klavecinist en zangers (zesstemmig koor).
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 25 augustus 2014 t/m 29 augustus 2014
Tijd (-en) aankomst maandag vanaf 10.00 uur, aanvang cursus 11.00 uur. Vrijdag openbare uitvoering om 14.00 uur. Einde cursus ca.16.00 uur.
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Ulrike Heider, Wilko Brouwers
Prijs Derden: € 470,00 / Leden: € 430,00
N.B.: Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers45
Uiterste inschrijfdatum21 augustus 2014   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Het orkest is VOL voor HOBO, FLUIT, CELLO, CONTRABAS en KLAVECIMBEL en het koor voor ALTEN.

Eenzaam, arm en hulpbehoevend was André Campra toen hij op 29 juni 1744 in zijn kleine appartement in Versailles stierf. Niettemin had de Franse componist en priester een indrukwekkende muzikale carrière achter de rug. Nadat hij eerst maître de chapelle (hoofd van de muziek) was geweest in de Saint-Trophime in Arles en de Saint-Étienne in Toulouse, bekleedde hij die functie van 1694 tot 1700 in de Notre Dame in Parijs. Vanaf 1700 legde hij zich volledig toe op opera. In de laatste fase van zijn leven was hij werkzaam aan de Chapelle Royale (het muziekgezelschap van het Franse hof), waarvoor hij onder andere zijn groots opgezette psalmzettingen, maar ook zijn beroemde requiem componeerde. Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

Er is een website waarop je de partijen kunt voorbereiden: .. meer informatie
Reacties van cursisten

Deelnemers aan de midweekcursus Orfeo van Monteverdi in 2012:

"Zeer bekwaam. Geduldig en duidelijk bij het aangeven wat ze van ons verlangden, inspirerend en gezellig".

"Ik bewonder hoe zij in zo’n korte tijd een goed afgerond werk in elkaar hebben gezet. Ik heb voornamelijk met Wilko gewerkt die ik heel inspirerend vond. Goede inzingoefeningen waardoor ik de hele week heb kunnen zingen zonder stemproblemen te krijgen. Maar ook het repeteren met orkest en met Ulrike was prima".... meer informatie

article_painting andre_campra
Ulrike Heider

Ulrike Heider werd geboren in Duitsland en studeerde orgel, kerkmuziek, koordirectie, orkestdirectie en ensemblezang-oude muziek aan de conservatoria in Arnhem, Zwolle en Tilburg. Haar orgelstudie sloot ze in 1989 af met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus. Ze gaf concerten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België, Zweden en Roemenië. In 1990 won ze de tweede prijs bij het Internationale Rijnstreek Orgelconcours te Nijmegen. De Stad Nijmegen kende haar in 1992 de Aanmoedigingsprijs voor de Cultuur toe voor haar verdiensten als koordirigent.
In 1996 vestigde ze zich in Zweden, waar ze momenteel als kerkmusicus verbonden is aan de Hagakerk te Göteborg. Daarnaast is ze werkzaam als free-lance dirigent. Ze dirigeerde de eerste complete CD-opname van de Gertrudenmusik. Sinds 2000 werd deze productie verschillende malen opgezet in Zweden, Duitsland en Italië.
In 1997 richtte ze de Schola Gothia op, een vocaal ensemble dat bestaat uit vier professionele zangeressen en dat zich gespecialiseerd heeft in Gregoriaans en vroege meerstemmigheid. Schola Gothia gaf concerten in verschillende Europese landen en heeft vier CD's opgenomen.

Wilko Brouwers

Wilko Brouwers is koordirigent, componist en muziekpedagoog. Hij dirigeert het Strijps Kamerkoor in Eindhoven en de Gregoriaanse Kring Utrecht. Hij was tot voor kort docent gregoriaans op het jaarlijkse Sacred Music Colloquium in de Verenigde Staten en hoofd van de koordirectieopleidingen aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Momenteel richt hij zich vooral op koordirectie en componeren. Voor meer informatie kijk op zijn website.