13937 - Bouwen van een klein 20-pijps rolorgel
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor Iedereen die dit orgel wil bouwen. Ervaring is niet noodzakelijk.
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 04 oktober 2014
Tijd (-en) 10.00 - 17.00 uur
Locatie De Helling, Arnhem
Docent(-en) Henk Tiecke, Jan van de Pol, René Kokkelmans, Bob Furth, Hans Beijer
Prijs Derden: € 215,00 / Leden: € 165,00
N.B.: Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers12
De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Bouwerskontakt organiseert een cursus draaiorgelbouw aan de hand van de bouwbeschrijving van Hans Beijer.

Elke cursusdag behandelen de docenten een of meer onderwerpen theoretisch. Er komen onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de werking van het orgel. Daarnaast gaan we uitgebreid in op praktische zaken die je kunt tegenkomen bij de bouw.

De docenten geven in het praktijkgedeelte tips en aanwijzingen en hebben modellen bij de hand om het geheel aanschouwelijk te maken. De periodes tussen de cursusdagen gebruiken de cursisten om thuis verder aan de draaiorgeltjes te werken. We verwachten dat je - voor zover mogelijk - jouw resultaten meeneemt naar de cursusdagen, zodat we eventuele problemen samen kunnen bespreken. Dat is leerzaam voor iedereen.

De bouwbeschrijving van Hans Beijer is te vinden op zijn website: http://home.kpn.nl/h.beijer4. In principe kun je alle onderdelen maken uit restmaterialen, maar veel onderdelen zijn ook nieuw te koop. Een kostenindicatie voor materiaal ligt dan ook tussen € 30 en € 250... meer informatie

Bouwers draaiorgelbouw
Bouwcursus ja