14931 - Strijkinstrumentenbouw
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor
De cursus is bedoeld voor deelnemers die willen kennismaken met alle facetten van het bouwen van strijkinstrumenten... meer informatie
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Tijd (-en) 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie De Helling, Arnhem
Docent(-en) Kees Roos
Prijs Derden: € 405,00 / Leden: € 305,00
N.B.: cursusprijs is exclusief materiaal. Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers17
De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De cursus is bedoeld voor deelnemers die willen kennismaken met alle facetten van het bouwen van strijkinstrumenten. Wetenswaardigheden over strijkinstrumenten en technieken op het gebied van houtbewerking, gereedschapskennis en onderhoud, esthetiek, akoestiek en afwerking, alles komt in deze cursus aan de orde. Lastige zaken bespreken we in de groep, zodat iedereen daarvan profiteert. De rest van de dag werkt ieder aan zijn eigen instrument.

Er zijn geen toelatingsseisen, maar een zekere vaardigheid op dit gebied helpt natuurlijk wel. Bij enige ervaring met houtbewerking bedraagt het aantal werkuren voor een viool ruim tweehonderd en voor een cello zeker meer dan vierhonderd uur.

Over aanschaf van materialen en handgereedschap ontvangt de deelnemer bericht van de cursusleider, vergezeld van een bestelformulier. Elders bestellen kan natuurlijk ook. Voor aanvang van de cursus moet je weten wat je wilt bouwen en wat je daarvoor nodig hebt... meer informatie

cello liutaio 2
Bouwcursus ja