14503 - Koorworkshop Mozarts Requiem
Soort cursus Vocaal (geen wereldmuziek)
Bestemd voor Zangers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 27 september 2014 t/m 28 september 2014
Tijd (-en) zaterdag 10.00-17.00 uur en zondag 10.30-17.00 uur. Let op: zonder overnachting!
Locatie De Zeven Linden, Utrecht
Docent(-en) Rob van Heck, Reinout Godschalk
Prijs Derden: € 150,00 / Leden: € 130,00 / T/m 30 jaar: € 65,00
N.B.: Cursusprijs is inclusief lunch.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum20 september 2014   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Het Requiem van Mozart is voor koorzangers een van de topstukken uit de muziekgeschiedenis. Voor dit weekend kiezen we er een aantal hoogtepunten uit. We beginnen met de opening – het Introïtus – en het Kyrie. Mozart wijkt in het Kyrie af van de gebruikelijke volgorde Kyrie-Christe-Kyrie. Beide teksten beginnen tegelijk, met elk een eigen thema. De dubbelfuga die zo ontstaat is uniek. Aansluitend zingen we het Dies irae, het Sanctus en het Agnus Dei.

Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

Reacties van cursisten

Cursisten over Reinout en Rob in 2013:

"Docenten zijn zeer inspirerend, uiterst plezierig."

"Eigenlijk kies ik intussen voor deze docenten, nog afgezien van het programma."

"Prachtige locatie en vriendelijke gastvrijheid. Ik ben heel dankbaar en kijk met een zeer goed gevoel terug op dit bevlogen weekend."

indexss
Rob van Heck

Rob van Heck studeerde piano aan het Maastrichts conservatorium bij Frederic Meinders. Hij soleerde bij verschillende Nederlandse symfonie orkesten in werken van o.a. Chopin, Beethoven, Gershwin en Mendelssohn. Daarnaast is hij actief in de kamermuziek, o.a. als begeleider van violist Ruth Walpot en cellist Paul Uyterlinde. Met de Zweedse violist Jan Stigmer heeft hij de afgelopen jaren diverse buitenlandse tournees gemaakt, waaronder een aantal keer naar China en Zuid-Amerika. Als begeleider van koren werkt hij vaak samen met dirigent Reinout Godschalk, met wie hij ook verschillende projecten en cursussen voor Huismuziek gaf.

Reinout Godschalk

Reinout Godschalk studeerde schoolmuziek, koordirectie en elektrotechniek. Hij gaf voor Huismuziek jarenlang de jongerenweken en ook veel andere cursussen. Als vormgever en regisseur maakt hij zijn eigen muziektheaterproducties, onder meer zeven musicals voor groep 8. Momenteel werkt hij als pianodocent, koor- en orkestdirigent, arrangeur en theatermaker.