14601 - Dirigeren voor vakmusici   GEANNULEERD
Soort cursus Vakmusici
Bestemd voor
vakmusici, instrumentalisten. Er is een beperkt aantal plaatsen voor vergevorderde amateurs beschikbaar... meer informatie
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Tijd (-en) 14.00-17.00 uur
Locatie Muziekschool Noord, Amsterdam
Docent(-en) Hebe de Champeaux
Prijs Derden: € 170,00 / Leden: € 150,00 / T/m 30 jaar: € 75,00
N.B.: Prijs ORKESTLEDEN: € 80 voor cursusleden van Huismuziek, € 90 voor anderen. De cursusprijs t/m 30 jaar is orkestleden € 40. Stuur ons een scan van je paspoort of id-kaart. Wij kennen dan de korting toe!
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum02 augustus 2014   

Deze intensieve cursus is bedoeld voor vakmusici die de basisvaardigheden van het dirigeren willen leren. Nieuw dit seizoen is dat vakmusici en vergevorderde amateurs kunnen meespelen in het ensemble zonder dat ze directieles krijgen. Zij leren van de aanwijzingen die de dirigenten krijgen. In de lessen is aandacht voor alle aspecten van het dirigeren: lichaamshouding, repetitietechniek, partituur lezen, slagtechniek, aanwijzen van de verschillende instrumentgroepen en werkhouding. Door al deze aspecten te bestuderen en te oefenen, sta je met meer vertrouwen voor een ensemble. Je wordt je bewust van jouw rol en je gebaren worden verfijnder. Het repertoire wordt nader bekendgemaakt. Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

 

LET OP! Door omstandigheden is het niet mogelijk deze cursus in muzyQ te organiseren. De nieuwe locatie is MUZIEKSCHOOL NOORD in Amsterdam. 

Reacties van cursisten

Cursisten over de docent in 2012: "Sympathiek, duidelijk, ging goed op vragen in". "Heel enthousiast". "Een heel goede dirigent! Ze kon het goed voordoen en wat ze zei over dirigeren in het algemeen was heel raak".

hebe
Hebe de Champeaux

Hebe de Champeaux is een Nederlands-Amerikaanse dirigent, violist en mezzosopraan. Ze begon op haar vierde met viool spelen. Ze studeerde viool aan de San Francisco State University waar ze cum laude afstudeerde. Ze behaalde een masterdiploma orkestdirectie aan de Indiana University Bloomington en een bachelorsdiploma koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze studeerde zang bij James McCray, aan de McCray Studio of Vocal Arts; bij Capucine Chiaudani en bij Ira Siff. Hebe nam deel aan directiemasterclasses over de hele wereld bij onder andere Kurt Masur, Jorma Panula, Boris Hinchev en Colin Metters. In seizoen 2004-2005 was ze assistent-dirigent van het Opera Theater van de Indiana University. In 2007 won ze de Jury's Prize bij de Bela Bartok International Opera Conducting Competition en recent kreeg zij een eervolle vermelding bij het Taki Concordia Fellowship voor vrouwelijke dirigenten. Hebe is verbonden als dirigent aan het Autunno Ensemble, het Leiden English Choir, het Audite Nova Kamerkoor en het Symfonieorkest van de Gelderse Vallei. Ze heeft Kinderkoor de Nieuwendammertjes opgericht in 2016, en geeft vioolles bij Studio de Champs.  Ze organiseerde het Tormis Koorfestival Amsterdam in 2010. Daarnaast geeft ze workshops bij Stichting Buitenkunst en De Nederlandse Opera. Kijk voor meer informatie op haar website.