15305 - Adiemus Jenkins   GEANNULEERD
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangeressen, het is een vierstemmig stuk SSAA. Geef bij je inschrijving op of je sopraan 1 of 2 of alt 1 of 2 wilt zingen.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 11 april 2015 t/m 12 april 2015
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Ines Leijen
Prijs Derden: € 180,00 / Leden: € 170,00 / T/m 30 jaar: € 85,00
N.B.: Cursusprijs inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting.
Max. aantal deelnemers45
Uiterste inschrijfdatum05 maart 2015   

In beperkte kringen was Karl Jenkins aanvankelijk beroemd als jazz- en rockmuzikant, die vooral saxofoon, toetsinstrumenten en hobo speelde. Tegenwoordig is hij ook bekend als componist van koor- en orkestmuziek. In 1995 begon Jenkins aan zijn cross-overproject Adiemus, met het album Adiemus: Songs of sanctuary. Dit project is gebaseerd op klassieke muziek, maar er zijn ook invloeden van jazz, klezmer en de azan (de islamitische oproep tot gebed) in te herkennen. Het resultaat is grappige modern-klassieke filmachtige koormuziek op onzinteksten. In zeer afwisselende maatsoorten! Voor SSAA.

We doen de delen : Adiemus (3/4) , Cantus inaequalis (5/4) , in caelum fero (12/8) en Hymn (4/4).

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014. Hier kun je het bekijken.


Reacties van cursisten

Deelnemers over de docent in april 2014:

Prima, enthousiast, kundig, uitnodigend, hoog tempo, erg goed!

Ines liet iedereen die wilde solo’s zingen, dat was voor mij een goed leermoment, en ik kreeg tips waar ik blij mee was.

IMG_1696 IMG_1700
Ines Leijen

Ines Leijen studeerde Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium en is multi-instrumentalist, ze speelt gitaar, basgitaar, piano, saxofoon, percussie, en is koordirigent en ensemblescoach. Zij specialiseerde zich in Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese wereldmuziek.  Voor haar leerlingen richtte ze het saxofoonorkest Tutti Saxi op. Daarna was zij initiatiefnemer van nog veel meer ensembles en koren, waaronder Sophie’s Voice, Waar het asfalt ophoudt, Furore en Parnassos huisorkest en de  band Conjunto para ti en Tylynka. Voor de salsaband Conjunto para ti maakte zij veel arrangementen en raakte daar bedreven in, dit resulteerde in muziek voor theater en voor arrangementen en composities voor haar koren en andere ensembles. Ines gaf workshops voor zangers en instrumentalisten, in o.a. jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie voor o.a. Buitenkunst en Stichting Jazz Nederland. Ze organiseert ook koorreizen, met o.a. de Utrecht Travel Singers naar diverse Oost-Europese landen. Klik hier voor meer informatie.