14324 - Cantare all'italiana   GEANNULEERD
Soort cursus Nieuwe cursus
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 15 november 2014 t/m 16 november 2014
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Jan-Paul van Spaendonck
Prijs Derden: € 180,00 / Leden: € 170,00 / T/m 30 jaar: € 85,00
N.B.: Cursusprijs is inclusief volpension. Geen korting voor wie elders overnacht.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum30 oktober 2014   

O sole mio, Piemontesina bella, Bella ciao en La Montanara zijn Italiaanse klassiekers van een heel ander genre dan O Patria mia van Verdi. Van het noorden tot het uiterste puntje van Sicilië – elke streek in Italië heeft zijn eigen repertoire aan levensliederen en volksliedjes. In deze cursus komt het overbekende Napolitaanse lied aan bod, maar ook de door Arabische intervallen gekleurde canzoni van Sicilië, de Sardijnse meerstemmige klaagzangen en de verzetsliederen van Piemonte. Operazanger en troubadour Jan-Paul geeft de cursus. Hij begeleidt op gitaar en piano en licht de achtergrond van de liederen toe. Naast meerstemmig wordt er desgewenst ook solistisch gezongen. Enige kennis van de uitspraak van het Italiaans is gewenst.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014. Hier kun je het bekijken... meer informatie

ima22 index
Jan-Paul van Spaendonck

Jan-Paul van Spaendonck studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium. Hij werkte als opera- en concertzanger mee aan talloze muziektheaterproducties, concerten, radio- tv- en cd-opnamen. Met zijn ensemble La Passione (Italiaanse folklore) verwierf hij landelijke en internationale bekendheid. Het duo maakte een zevental cd’s. Daarnaast deed van Spaendonck van zich spreken met eigen Nederlandstalig repertoire. Tevens is hij koordirigent, componist en schrijver.

 

YouTube-links: La Passione in ‘Reiziger in muziek’, VPRO, december 1995:

https://www.youtube.com/watch?v=icqvkwCmoT4

Jan-Paul van Spaendonck zingt ‘Canto dei gondolieri’ (Venetiaanse folklore), zie hieronder: