14325 - Afrikaanse zang   GEANNULEERD
Soort cursus Beginners
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 15 november 2014 t/m 16 november 2014
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Bobby Gouveia
Prijs Derden: € 180,00 / Leden: € 170,00 / T/m 30 jaar: € 85,00
N.B.: Cursusprijs is inclusief volpension. Geen korting voor wie elders overnacht.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum15 oktober 2014   

Zingen met Bobby is een uitdaging. Zijn motto: zing op de beat van je hart. Hij is een geliefde koordirigent van Afrikaanse muziek. Bobby komt uit Angola en is een kei in harmonie, ritme en natuurlijk het overbrengen van het Afrikaanse gevoel. De liedjes gaan over vrijheid, het einde van vrijheid en over het leven bij de mensen thuis. Bobby werkt zonder partituren, maar zingt alles voor. Zo voorkom je dat iedereen op een papiertje zit te turen. Het gaat om een mooie sound. De muziek is in principe vierstemmig en afkomstig uit Zuid-Afrika en de omringende landen.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014. Hier kun je het bekijken.

Reacties van cursisten

Deelnemers aan de cursus in 2012:

Heel goede en professionele docent. Een echte afrikaan met passie, geweldig! Een lieve man met veel geduld!

imagesCA4W6FJA plaatje
Bobby Gouveia

Bobby Gouveia is muziekdocent, arrangeur, zanger en is geboren in 1958 in Angola. Het zingen is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader was behalve leraar en voorganger in de kerk ook een bekend musicus en dirigent. Als negenjarige zong hij al in het kerkkoor van zijn vader, maar zijn hart ging uit naar de traditionele muziek die gezongen en gespeeld wordt op straat. Op zijn 18de ging hij muziek studeren aan het conservatorium in Luanda en kreeg hij lessen van de beste muziekdocenten uit Oost-Europa, Rusland, Brazilië, Argentinië en Cuba. Als getalenteerde leerling ontving hij een studiebeurs om te studeren aan de gerenommeerde Escuela Nacional de Art in Havana, Cuba. Daar kwam hij in een warm muzikaal bad. Hij kreeg er lessen van o.a. de internationaal vermaarde dirigent Marta Satinbanez en werd gevraagd als koordirigent van het Coro de Camara de la ENA onder leiding van topdirigent Alina Orraca. Met dit koor maakt hij een aantal tournees naar het buitenland, onder meer naar Zweden. In Cuba leerde hij tevens de Afrikaanse muziek op een nieuwe manier kennen en waarderen, omdat de vele Cubaanse muziekstijlen geworteld zijn in de Afrikaanse stijl.

In 1991 behaalde hij zijn diploma en keerde hij terug naar Angola. Daar bouwde hij zijn kennis van de Afrikaans muziek verder uit en maakte hij kennis met de muziek die Zuid-Afrikaanse vluchtelingen meenamen. In 1995 brak in Angola de burgeroorlog uit en vluchtte Bobby naar Nederland waar hij zijn werkzaamheden als docent en dirigent voortzette. Hij richtte zijn eigen Gouveia Muziekschool op. Zijn klassieke scholing combineert hij op verassende wijze met de Afrikaanse manier van zingen die vol is van intuïtie, gevoel en energie. Inmiddels is hij dirigent van maar liefst vijf koren en heeft hij eigen vocal Group. Klik hier voor meer informatie.