15307 - Be bappe loela let's sing   GEANNULEERD
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers van alle niveaus
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 11 april 2015 t/m 12 april 2015
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Nicoline Snaas
Prijs Derden: € 180,00 / Leden: € 170,00 / T/m 30 jaar: € 85,00
N.B.: Cursusprijs inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum09 april 2015   

Jazz lijkt vaak gecompliceerder dan dat het is. In deze workshop ontdekken we onder meer de taal van het scatten, het zingen van woorden zonder betekenis. We onderzoeken de verbanden tussen je stem en je lijf, de muziek en beweging om je stem optimaal te laten klinken. Improvisatie kent meer regels dan je denkt en als je die toepast gaat het makkelijker. We vormen een vocale band met zelfbedachte riffs. Daarbij zijn de aspecten ritme, harmonie, melodielijnen en mengen belangrijk. Latin, jazz, funk en grooves in de vorm van een lied, ritmepatronen en circle songs. Veel zingen, oefenen en spelen.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014. Hier kun je het bekijken.


Reacties van cursisten

Deelnemers over de docent:

Zeer goed, leuk, aansprekend, prima.

tie
Nicoline Snaas

Nicoline Snaas zingt in het Nicoline Snaas Jazz trio, de wereldmuziek a capella groep Fearless Rose en Christmas Angels. Ze geeft les aan koren, in het bedrijfsleven, aan docenten en ze geeft workshops in Crea, conservatoria (o.a. Codarts) en zomerworkshops in het buitenland. Ze heeft les gegeven op Djam (jazzschool) en ROC (burgerschap). Nicoline arrangeert en componeert. De laatste jaren heeft ze de leiding bij grotere evenementen zoals dodenherdenking en kerstconcerten. Nicoline is zich gaan specialiseren in Vocal Circles: geïmproviseerde muzikale patronen die op het moment gemaakt worden en in elkaar gezet, zodat ter plekke kleine compositie ontstaan. Haar passie is mensen te verbinden met zingen en ze te laten ontdekken wat ze kunnen met hun lijf en hun stem. Ze houdt van het spontane spel dat ontstaat wanneer je bij elkaar bent. In plaats van alleen op noten te staren kan het heel bevrijdend zijn om even alleen maar zelf te verzinnen wat je zingt, daarbij gebruikt makend van simpele ritmes en melodieën die je herhaalt zodat je met elkaar plezier hebt en kunt grooven.