15308 - Balkanorkest
Soort cursus Beginners
Bestemd voor instrumentalisten zowel beginners als gevorderden komen aan hun trekken!), ervaring met onregelmatige maatsoorten is aanbevolen
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 11 april 2015 t/m 12 april 2015
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Stan Mitrovic
Prijs Derden: € 180,00 / Leden: € 170,00 / T/m 30 jaar: € 85,00
N.B.: Cursusprijs inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum09 april 2015   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In deze workshop ontdek je de verschillende karakters van Balkanmuziek, zowel temperamentvolle en dynamische als lyrische en gevoelige. De nadruk ligt op samenspel, frasering en improvisatie. Op de lessenaar staan traditionele nummers en auteursnummers geïnspireerd op Balkanmuziek. We vragen de deelnemers initiatief te nemen in de uitvoering van een nummer, bijvoorbeeld wat betreft duur en solo’s. De cursus is geschikt voor beginners, maar gevorderde spelers vinden voldoende uitdaging! De basispartijen van een aantal nummers krijg je van te voren toegestuurd. Tijdens het weekend zal de docent aangepaste partijen kunnen uitdelen, al naar gelang ieders wensen en mogelijkheden.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014. Hier kun je het bekijken.


Reacties van cursisten

Deelnemers in 2013 over de docent:

Prima, geweldig, zeer inspirerend.

Ik hoor nummers op een andere manier met andere accenten en dat kan ik goed gebruiken in mijn vaste orkest.

IMG_1771
Stan Mitrovic

Stan Mitrovic is geboren in Belgrado, Servië (voormalig Joegoslavië). Hij studeerde saxofoon (jazz) en basklarinet (klassiek) aan het Rotterdams Conservatorium. In 1996 won hij de eerste prijs op Nederlandse Jazz Concours met het duo Double B, samen met saxofonist en klarinettist Akos Laki.  Stan speelt in een jazzquartet met gitarist Ratko Zjaca met diverse  gastmusici, o.a. met Al Foster, John Patitucci, Steve Gadd, Denise Jannah, Reggie Workman, Randy Brecker, Miroslav Vitous en Jeff „Tain“ Watts. Vanaf 2005 speelt hij met de Balkan-jazz formatie Carlama Orkestar. Van 2006-2010 heeft Stan Mitrovic gespeeld met de multi-instrumentale theatergroep Wereldband. Hij is werkzaam als big band dirigent en componist/arrangeur. Stan speelt sopraan, alt, tenor en bariton saxofoon, klarinet, basklarinet en EWI.