15310 - Afrikaanse percussie   GEANNULEERD
Soort cursus Beginners
Bestemd voor iedereen is welkom. Je kunt een djembé huren bij de docent, dat kost 5 euro. Geef dit aan op je inschrijfformulier.
Niveau ♪ t/m ♪♪♪
Data 11 april 2015 t/m 12 april 2015
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Heleen Groen
Prijs Derden: € 180,00 / Leden: € 170,00 / T/m 30 jaar: € 85,00
N.B.: Cursusprijs inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum09 april 2015   

In deze workshop brengen we West-Afrika naar de Brabantse bossen met een percussie-/zanggroep waarbij je niet stil kunt zitten. We spelen op djembé, doundouns, bellen, shakers, krins en klaphoutjes en we zingen erbij in het Malinké. Zo werken we met de swingende traditionele ritmes en bijbehorende zang uit West-Afrika. Iedereen kan meedoen, maar wat percussie-ervaring is wel handig. Aangevuld met de bijbehorende liedjes en uitleg over de traditionele betekenis van de ritmes worden Heleens lessen een vrolijke, swingende en leerzame ervaring! Je kunt voor € 5,00 een djembé huren. Geef het aan op je inschrijfformulier als je dat wilt.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014. Hier kun je het bekijken.
 

Reacties van cursisten

Heleen is een prima docent!

10325 aodjembe1
Heleen Groen
Heleen Groen maakte als kind via het pianospel van haar vader kennis met het plezier van muziek maken. Na zeven jaar pianoles, twee graadsexamens en blokfluitles was de muzikale basis gelegd. Als snel werd duidelijk dat haar ritmegevoel de boventoon voert, omdat ze tijdens de pianoles het drumstel erbij betrok. Toen zij enige tijd later een optreden zag van Adama Dramé, een masterdrummer op de djembé uit Afrika, was ze verkocht. Vanaf dat moment zijn Heleen en de djembé onafscheidelijk. Via talrijke workshops en enkele studiereizen naar West-Afrika verdiepte ze zich in de grote verscheidenheid van instrumenten, stijlen en technieken. Heleen staat bekend als zeer inspirerend en aanstekelijk. Ze weet mensen te motiveren, ook als ze nog geen ervaring met de djembé hebben. Ze volgde dirigeercursussen bij Rineke Marwitz. Sinds 1998 werkt Heleen als docente djembé en geeft ze les bij verschillende muziekscholen en via haar eigen bedrijf ‘Djembé Barasé‘. Voor meer informatie: www.djembebarase.nl