15401 - Renaissancedag Cadeautjes uit de Lage Landen
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor bespelers van blokfluit, baroktrombone, luit, viool en viola da gamba en zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 07 februari 2015
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Christopher Kale, Jacqueline Dubach
Prijs Derden: € 110,00 / Leden: € 95,00 / T/m 30 jaar: € 47,50
N.B.: prijs inclusief lunch
Max. aantal deelnemers18
Uiterste inschrijfdatum07 januari 2015   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In de vroege renaissance was het in de Lage Landen gebruikelijk om adellijke dames rond Pasen cadeautjes te geven – en dan geen bloemen of bonbons, nee, een beetje leuke vrouw kreeg een lied cadeau. Vaak was zo’n lied ook een cadeautje om te zien, zoals Belle, bonne, sage dat in de vorm van een hart is genoteerd. In deze workshop pakken we een aantal van die cadeauliederen uit. We verwachten van deelnemers dat zij ervaring hebben met spelen/zingen in een ensemble, maar ook solo kunnen spelen/zingen. Blokfluitisten moeten tenminste alt en tenor spelen. Er zijn slechts een of twee musici per partij. Ter goede voorbereiding krijg je de bladmuziek en midi-files toegestuurd. We musiceren op a=440 Hz.

Deze cursusdag is identiek aan de cursus op 22 november, die in Amsterdam plaatsvindt. Klik hier om je daar voor in te schrijven.

Reacties van cursisten

Cursisten over Christopher en Jacqueline:

"Prima, voortreffelijk, deskundig, leuke aanpak en afwisselend" "Goed duo, de een wat strakker (Jacqueline), de ander wat losser (Christopher), dat vulde elkaar goed aan." "Christopher bereikt veel met humor en verhelderende metaforen."

indddex ng 3
Christopher Kale

Tenor Christopher Kale studeerde cum laude af aan de Boston University en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Hij is voornamelijk actief in Renaissance en Middeleeuwse muziek als lid van onder meer Cappella Pratensis, Fortuna en het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte veel CD-opnamen en soleerde in oude muziek festivals over de hele wereld zoals Utrecht, Boston en Salzburg.

Jacqueline Dubach

Jacqueline Dubach studeerde blokfluit en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van middeleeuwse- en renaissancemuziek. Daartoe volgde zij lessen bij specialisten zoals Pedro Memelsdorf en bij verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis. Naast blokfluit studeerde zij baroktrombone en middeleeuwse schuiftrompet bij Charles Toet in Den Haag, en gregoriaans aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Jacqueline speelde met verschillende oude muziekensembles op festivals in binnen- en buitenland en is de drijvende kracht achter Fortuna, een ensemble dat zich wijdt aan de Ars Nova van de Lage Landen. Met Fortuna trad zij op in festivals zoals het Festival van Vlaanderen Antwerpen, het Festival SEVIQC en het Festival de Musique Ancienne. Met Ensemble Fortuna maakte ze de sacd Adieu vous di. Jacqueline geeft regelmatig workshops, cursussen en lezingen over muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zij is als blokfluitdocente aan CKV De Kubus in Lelystad, waar zij ook barokensemble Camerata de Lelie leidt. Voor meer informatie klik hier.