15302 - The tempest van Purcell
Soort cursus Koor en instrumentaal ensemble
Bestemd voor
INSTRUMENTALISTEN: een hoboïst, een fagottist, strijkers, een klavecinist en ZANGERS SATB: Er is plaats voor SOLISTEN en voor KOORZANGERS! Solisten moeten minimaal niveau 4 hebben... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 14 maart 2015 t/m 15 maart 2015
Tijd (-en) aankomst cursus 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur.
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Kees Hilhorst, Marjolein Berkvens
Prijs Derden: € 250,00 / Leden: € 220,00 / T/m 30 jaar: € 110,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
N.B.: Er zijn een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. We kunnen je daarom niet garanderen dat je een eenpersoonskamer kunt boeken.
Max. aantal deelnemers40
Uiterste inschrijfdatum10 maart 2015   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

‘I’ll entertain you with my magick Art’. Of Henry Purcell alle muziek schreef bij The Tempest, het laatste toneelstuk van Shakespeare, is onzeker. Zeker is dat het een feest is om aan de slag te gaan met de springlevende Engelse barokmuziek met typische fantastische wendingen. Het stuk bestaat uit koordelen, recitatieven, orkestritornelli en soli met orkest. Orkest en koor werken apart en samen. Er is ook aandacht voor de barokke uitvoeringspraktijk. Voor zangers is er gelegenheid om solo te zingen. We sluiten het weekend af met een openbaar toegankelijke eindpresentatie. Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

Deze cursus is ook heel leuk voor koorzangers! Er worden nog enkele mooie stukken gezongen voor vierstemmig koor van Purcell.

 


Reacties van cursisten

Deelnemers in 2013 over de docenten:

De docenten hebben beiden een diepe indruk op me gemaakt, muzikaal, bevlogen en vrolijk. Goede sfeer onder elkaar, fijne mensen.

De lezingen van de docenten waren heel inspirerend

losterman
Kees Hilhorst

Kees Hilhorst is professioneel violist en barokviolist. Hij leidde voorstellingen van Bastien en Bastienne van Mozart, La Serva Padrona van Pergolesi en Brandenburgse concerten in Amsterdam-Zuid-Oost. Op de universiteiten van Christchurch en Dunedin gaf hij lezingen en masterclasses barokviool. Kees speelt in diverse barokorkesten zoals Le Chardon, Esprit Consort, Brabantsch Muzyk Collegie, Florilegium Musicum en the Northern Consort. Kees gaf 17 jaar lang les op de muziekscholen van Zaltbommel, Amsterdam-Zuid-oost en Veenendaal. Momenteel heeft hij privé lespraktijk in Arnhem. Naast zijn drukke barokprogramma houdt hij zich bezig met hedendaagse muziek en wandelen.

Marjolein Berkvens

Marjolein Berkvens is voornamelijk werkzaam als zangdocent in de omgeving van Arnhem. Ze geeft al jaren met veel plezier les als privé docente aan volwassenen en jongeren. Voor kinderen richtte zij in 2003 Zangschool Spelenderwijs op. Daarnaast was zij jarenlang dirigent van een vrouwenkoor en een kamerkoor. Als soliste is ze te horen bij koorconcerten, met een klein barokensemble of met liederen. Meer informatie op de website van Marjolein.