15304 - Renaissanceweekend   GEANNULEERD
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor
zangers, dansers en bespelers van (alt)viool, cello, viola da gamba, theorbe, luit, gitaar, blokfluit en baroktrombone... meer informatie
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Data 29 mei 2015 t/m 31 mei 2015
Tijd (-en) aanvang vrijdag 19.30 uur na het diner, einde zondag 17.00 uur
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Frank Perenboom, Christopher Kale, Jacqueline Dubach
Prijs Derden: € 375,00 / Leden: € 345,00 / T/m 30 jaar: € 172,50
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 10,00
N.B.: LANG WEEKEND!
Max. aantal deelnemers40
Uiterste inschrijfdatum29 maart 2015   

Blokfluitist Jacqueline en tenor Christopher van ensemble Fortuna zijn specialisten in de uitvoering van muziek uit middeleeuwen en renaissance. Hun passie voor dit repertoire is meer dan aanstekelijk! Eerder bleek de toevoeging van historische dans door specialist Frank een gouden greep. De dans zorgt voor nieuwe inzichten bij de musici en het dansen met livemuziek is een genot! Deze cursus is een totaalbeleving: als je wilt kun je zingen, spelen én dansen. Het programma volgt later op de website. Ervaring met dit repertoire is niet vereist, ensemble-ervaring is een pre. We musiceren op a=440 Hz. Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

We musiceren op A=440 Hz. Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

Reacties van cursisten

Deelnemers over de docenten:

Prima docenten die elkaar goed aanvullen.en waardering tonen voor de cursisten                             

Een goede stap in mijn muzikale ontwikkeling. Heerlijk relaxed gespeeld in wisselend, vriendelijk gezelschap. Altijd weer een verrassend goed eindresultaat aan het eind van de week.

afziek dec ng 3
Frank Perenboom

Frank Perenboom heeft als specialist op het gebied van de oude dans internationale bekendheid opgebouwd. Als danser choreograaf en regisseur werkte hij met ensembles in Londen, Berlijn, Parijs, Wenen en Genève. Hij danste in talrijke opera's en muziektheaterprodukties met ensembles als Fiori Musicali, het Freiburger Barockorchester, Concilium Musicum Wien, The Harp Consort, de Wiener Akademie, Symfonietta Köln, The New London Consort, La Stagione Frankfurt en Capella Flamenca met tournees in Nederland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, de Baltische staten en Japan.

Als docent is hij regelmatig te gast bij conservatoria en internationale festivals. In Nederland werkte hij mee aan producties van het Nederlands Historisch Danstheater, Sarabande en de Stichting Oude Muziek en Theater.

Christopher Kale

Tenor Christopher Kale studeerde cum laude af aan de Boston University en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Hij is voornamelijk actief in Renaissance en Middeleeuwse muziek als lid van onder meer Cappella Pratensis, Fortuna en het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte veel CD-opnamen en soleerde in oude muziek festivals over de hele wereld zoals Utrecht, Boston en Salzburg.

Jacqueline Dubach

Jacqueline Dubach studeerde blokfluit en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van middeleeuwse- en renaissancemuziek. Daartoe volgde zij lessen bij specialisten zoals Pedro Memelsdorf en bij verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis. Naast blokfluit studeerde zij baroktrombone en middeleeuwse schuiftrompet bij Charles Toet in Den Haag, en gregoriaans aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Jacqueline speelde met verschillende oude muziekensembles op festivals in binnen- en buitenland en is de drijvende kracht achter Fortuna, een ensemble dat zich wijdt aan de Ars Nova van de Lage Landen. Met Fortuna trad zij op in festivals zoals het Festival van Vlaanderen Antwerpen, het Festival SEVIQC en het Festival de Musique Ancienne. Met Ensemble Fortuna maakte ze de sacd Adieu vous di. Jacqueline geeft regelmatig workshops, cursussen en lezingen over muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zij is als blokfluitdocente aan CKV De Kubus in Lelystad, waar zij ook barokensemble Camerata de Lelie leidt. Voor meer informatie klik hier.