15422 - Masterclass Ragazze Kwartet   GEANNULEERD
Soort cursus Gevorderden
Bestemd voor bestaande strijkensembles: kwartet, kwintet of sextet
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Datum 21 februari 2015
Tijd (-en) 14.00-17.00 uur
Locatie Grote Kerk , Muiden
Docent(-en)
Prijs Derden: € 80,00 / Leden: € 70,00 / T/m 30 jaar: € 35,00
N.B.: De prijs is per persoon per masterclass. Als alle leden van het ensemble 30 jaar of jonger zijn, graag even overleggen met Huismuziek.
Max. aantal deelnemers12
Uiterste inschrijfdatum21 januari 2015   

Het Ragazze Kwartet is een van de jongste topkwartetten van Nederland. De ragazze (meisjes) rondden in 2011 de tweejarige master aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie af en wonnen in 2013 de prestigieuze Kersjesprijs. Vier bestaande ensembles krijgen de kans om van deze experts de kneepjes van het vak te leren. De ragazze geven twee masterclasses van 75 minuten aansluitend aan hun concert. We bekijken samen de partituur en onderzoeken verschillende fraseringen om zo misschien wel het allermooiste kamermuziekrepertoire naar een hoger plan te tillen. Afspraken over klankkleur, stokvoering, vibrato, intonatie en articulatie zorgen voor een heldere gezamenlijke interpretatie.

De masterclasses zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Alle leden van het Ragazze Kwartet zijn bij de masterclass aanwezig: Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Amber Docters van Leeuwen (cello). Klik hier voor de website van het kwartet... meer informatie

ragazze kwartet 2