15201 - Familiemuziek   GEANNULEERD
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor instrumentalisten en zangers
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 14 mei 2015 t/m 17 mei 2015
Tijd (-en) Aankomst donderdag 11.00 uur, aanvang cursus 14.00 uur. Op zondag is er om 14.00 uur een openbare uitvoering. Einde cursus circa 15.00 uur.
Locatie Kampeerboerderij 't Uilenest, Geldrop
Docent(-en) Jetta Starreveld, Tjakina Oosting, Sonja Helasvuo
Prijs Derden: € 370,00 / Leden: € 340,00
N.B.: Prijs inclusief maaltijden: € 370 voor niet leden, € 195 voor hun kinderen, € 340 voor cursusleden, € 180 voor hun kinderen
Max. aantal deelnemers50
Uiterste inschrijfdatum30 januari 2015   

Dompel je samen met je (klein)kinderen, vrienden, ouders, neven, nichten, broers en zussen onder in een muzikaal Hemelvaartweekend. We musiceren in kleine en grote ensembles. Kinderen en volwassenen spelen en zingen gedeeltelijk in aparte groepen. Er is ook ruimte voor improvisatie. Zo kunnen we zelf een stuk maken, bijvoorbeeld door ons te laten inspireren door een verhaal of tekst, een schilderij of een stomme film. De docenten nemen gearrangeerd repertoire mee: klassieke muziek, maar ook wereldmuziek en salonmuziek. Uiteindelijk werken we naar een gemeenschappelijk eindresultaat. Iedereen kan zijn of haar muzikale steentje bijdragen! We verblijven als enige gasten op een kampeerboerderij met twee grote kampeervelden. Je kunt je eigen huisje (tent, caravan of camper) meenemen of op een van de slaapzalen overnachten.

Kampeerterrein Het Uilenest Huismuziek Hemelvaart fotograaf Noortje de Vries
Hoofdgebouw met eerste grote ruimte zonder deur
Jetta Starreveld

Jetta Starreveld studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in de richting Zang Lichte Muziek en Muziektheater. Ze is actief in het theater, cabaret en kleinkunst en maakte voorstellingen met o.a. Fred Florusse, Eelco Menkveld en Cabaretgroep Don Quishocking. Sinds april 2014 is Jetta een van de vaste zangeressen van de Amsterdam Big Band. Jetta speelde eerder in de muziektheatervoorstellingen Jetje en haar Dansorkest en Tsi Tsi Tsigane/Djordji Ferari Okestar en in de musicalproducties Pippi Langkous (Senf) en Stephen Sondheim's Merrily we Roll Along (Koninklijk Ballet van Vlaanderen). Ook tourde ze als soliste bij het Ricciotti Ensemble en zingt en arrangeert ze sinds 2007 bij de vocale muziektheatergroep De Meisjes Loos. Daarnaast heeft Jetta op tal van ceremoniële gelegenheden gezongen (bruiloften, begrafenissen, verjaardagen, pensioenfeesten...), doet zij studiowerk (vorig seizoen o.a. voor de televisieserie Levenslied) en is zij te benaderen voor het maken en uitvoeren van een optreden op maat. Naast deze uitvoerende werkzaamheden is zij als zang- en koordocente verbonden aan Het Muziekpakhuis, de Frank Sanders Akademie en Stichting Buitenkunst te Amsterdam. In 2014 gaf zij tot nu toe ook verschillende zang workshops, o.a. aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Human Concern en De Logopedie Opleiding van HBO Windesheim Almere.

Tjakina Oosting

Tjakina Oosting heeft zich als zelfstandige celliste ontwikkeld en speelt, creëert, soleert en produceert. Haar opleiding als celliste heeft ze genoten in Utrecht en New York. Ze is te horen in muziektheaterproducties, orkesten, als soliste (met orkest of koor) en in verschillende kamermuziekformaties. Ze ontwikkelt eigen voorstellingen, is thuis in verschillende muziekstijlen en ontwikkelt eigen workshops. Tjakina’s interesse gaat vooral uit naar muziek in combinatie met andere disciplines. Zo ontwikkelt ze muziek o.a. als soliste bij dansvoorstellingen, jeugdtheaterproducties en boekpresentaties. Of ze is muzikant in een nieuwe productie, waarbij haar kracht ligt in het inbrengen en uitwerken van nieuwe ideeën. Tjakina is oprichter van celloduo deuXcel. Daarnaast kun je Tjakina tegenkomen in orkesten, het liefst bij een Matthäus Passion, en in kleine bezettingen om het prachtige cellorepertoire uit te voeren.

Sonja Helasvuo

Sonja Helasvuo, geboren in Finland, kwam in 1993 naar Nederland om viool te studeren bij Benzion Shamir op het conservatorium in Rotterdam, en vervolgens op het conservatorium in Utrecht met Eeva Koskinen. Later studeerde zij nog barokviool bij Elizabeth Wallfish en volgde lessen bij Antoinette Lohman. Tijdens haar studie heeft zij masterclasses gevolgd o.a. met het Daniel-quartet, Charles-Andre Linale and Thomas Brandis. Om zich verder te verdiepen in het lesgeven voor jonge kinderen volgde zij van 2004 tot 2006 de Cursus "Pedagogiek voor jong talent' bij Joyce Tan. Na vele jaren ervaring met lesgeven in haar eigen privépratijk zowel in Rotterdam als in Amsterdam, is zij sinds vanaf 2007 verbonden aan het Muziekpakhuis in Amsterdam, waar zij lesgeeft in viool en altviool aan kinderen en aan volwassenen. En om haar passie met samenspelen te kunnen delen organiseert zij regelmatig samenspeelworkshops zowel voor kinderen als voor volwassenen. Verder werkt Sonja als freelance musicus in oa. de Radio Orkesten, Het Gelders Orkest, Holland Sinfonia en speelt actief in verschillende ensembles van barok tot experimenteel muziektheater.