15425 - Blokfluitensembledag
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Dagcursus
Bestemd voor blokfluitisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 30 mei 2015
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur met een pauze tussen 13.00-14.00 uur.
Locatie Doopsgezinde Kerk Baarn, Baarn
Docent(-en) Bert Honig
Prijs Derden: € 65,00 / Leden: € 50,00 / T/m 30 jaar: € 25,00
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum30 maart 2015   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Wegens het grote succes van de cursus Muziek voor advent en kerst o.l.v. Bert Honig in december is dit is een extra samenspeldag o.l.v. Bert Honig voor dubbel blokfluitoctet. Deze dag is ook toegankelijk voor gevorderde blokluitisten die niet deelnamen aan het weekend in december!

Op de lessenaar muziek van Lassus, Sweelinck, Gabrieli en Bach.

Veel repertoire uit de Renaissance is in de eerste plaats bedoeld om te zingen. Dat geeft ons de kans om die muziek vocaal te benaderen, en daarmee een beroemd motto van Telemann uit te werken: Singen ist das Fundament zur Musik in allen Dingen.

We spelen op a = 440 met zo veel mogelijk blokfluiten, en vooral ook graag met veel tenoren en bassen, c-bas en subbas. Om te zorgen dat we optimaal van ieders mogelijkheden en instrumentenverzameling gebruikmaken, kunnen de deelnemers na inschrijving het beste van te voren contact met Bert Honig opnemen over alle instrumenten die ze kunnen bespelen en meenemen, zodat er een goede indeling gemaakt kan worden... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten over de docent in 2014:

"Hij kan goed dirigeren.. hij brengt je naar de muziek".

"Hij gaat net zo lang door tot het goed wordt, en blijft daar rustig en positief bij. Heel prettig".

"Bert is een fantastische docent, zijn geduld, aandacht, scherpte, aanmoediging, discipline en humor zorgen ervoor dat het samenspel steeds beter klinkt".

index
Bert Honig

Bert Honig studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Marijke Miessen, Walter van Hauwe en Kees Boeke. Van 1986-2023 maakte hij deel uit van Brisk Recorder Quartet Amsterdam. Met BRISK volgde hij interpretatielessen bij Frans Brüggen, gaf hij talloze concerten in Nederland, vele Europese landen, Canada en Noord en Zuid Amerika, en trad hij op bij gerenommeerde festivals. Hij is met BRISK op meer dan tien door de pers zeer goed ontvangen cd's te beluisteren.
Bert Honig werkte ook mee aan concerten en cd-opnames van de Amsterdamse Bachsolisten o.l.v. Richard Egarr en Roy Goodman. Verder geeft hij regelmatig concerten met Musica Batavia, en met Mimi Mitchell en Christina Edelen. Met sopraan Judith van Wanroij en klavecinist Johan Hofmann vorm hij de kern van het ensemble Le Nouveau Concert. Hij is werkzaam als privédocent blokfluit en gaf workshops en masterclasses over de hele wereld. Met Musica Batavia geeft hij ook zomercursussen in Frankrijk. Bert Honig was jarenlang een van de drijvende krachten binnen de organisatie van de SONBU. Tegenwoordig is hij de juryvoorzitter van het concours van de Open Recorder Days Amsterdam.