15933 - Bouw van een altblokfluit
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor Iedereen die een blokfluit wil bouwen.
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 07 februari 2016
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie De Helling, Arnhem
Docent(-en) Jan Bouterse
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 150,00 / T/m 30 jaar: € 75,00
N.B.: De lessen zullen in De Helling in Arnhem plaatsvinden en/of bij de docent thuis in Alphen aan den Rijn. De kosten voor materiaal en cursusboek zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Het boek kost € 45,- en incl.verzendkosten € 55,-. Geef bij je aanmelding onder opmerkingen aan of je het boek wilt bestellen.
Max. aantal deelnemers9
Schrijf je in voor deze cursus

Ook dit seizoen kun je een blokfluit maken onder leiding van Jan. Deze cursus is bij uitstek geschikt voor wie al eerder een cursus blokfluitbouw heeft gevolgd. Wie dat niet heeft gedaan en nog geen ervaring heeft met houtdraaien, moet een oefensessie volgen (donderdag 8 oktober). Je moet ook bekend zijn met het spelen van de blokfluit en met de theorie en praktijk van de muziek, zoals het lezen van noten. Verder is het handig als je thuis aan jouw instrument kunt werken. Dit seizoen staat de altblokfluit centraal. We bouwen een vroeg barokmodel op a=440 Hz. Wie een ander type of een traverso wil bouwen, kan contact opnemen voor individuele begeleiding. De cursus wordt gedeeltelijk gegeven op de open werkdagen (donderdagen) op de Bouwzolder, de zaterdagen in de timmerwerkplaats en verder op individuele basis bij de cursusleider thuis in Alphen aan den Rijn.

Meer informatie: Jan Bouterse, 0172 - 44 59 57, info@mcjbouterse.nl

Data in overleg, vanaf donderdag 15 oktober 2015

Moonen-tekening-kop-deel houtdraaien
Blokfluitbouw 2014 2
Jan Bouterse

Jan Bouterse is blokfluit- en traversobouwer. Hij is hoofdredacteur van de Bouwbrief en heeft tal van publicaties op zijn naam staan. Kijk voor meer informatie op zijn website.

Bouwcursus ja