16307 - Swing au chocolat
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor strijkers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 09 april 2016 t/m 10 april 2016
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Pernilla Kannapinn
Prijs Derden: € 195,00 / Leden: € 185,00 / T/m 30 jaar: € 92,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum04 april 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Muziek die de passie van zigeunermuziek met mooie dansachtige jazzy ritmes combineert, dat is Manouche. Deze spannende muziekstijl speelt een hoofdrol in de film Chocolat en is geknipt voor strijkers! De workshop is voor strijkers die een keer willen meemaken hoe het is zonder de beperkingen van genoteerde muziek een duik te nemen in de rijkdom van improviseren. Het kan beangstigend zijn als alles mogelijk is en er geen regels meer zijn, maar we gaan stap voor stap onze normale manier van spelen loslaten. Leuke groepsoefeningen en interactieve spelletjes begeleiden ons op de weg naar vrije improvisatie. Schud de improvisator in jezelf wakker en verbreed je muzikale horizon! We spelen een vlammende tango, laten onze vingers dansen in zigeunermuziek en laten ons strijkinstrument de blues zingen. De voertaal is Engels

Kijk hier naar een workshop van Pernilla en laat je inspireren! Deze muziek ga je ook op deze cursus spelen!

.. meer informatie

nillaamloos
Pernilla Kannapinn

Pernilla Kannapinn begon met een klassieke scholing op haar viool. Op haar 16e verhuisde ze naar Ierland waar ze in aanraking kwam met Ierse folkmuziek, waardoor ze de viool in een totaal ander daglicht ging zien en steeds vrijer ging spelen ook zonder gebruik te maken van muzieknotatie. Het ter plekke improviseren, begeleiden van singer-songwriters en Folk bands werd haar grote passie. Later speelde ze ook in een rockband die op Folk geïnspireerde muziek speelde, waarin ze weer andere viooltechnieken ging gebruiken. Tijdens haar vele reizen heeft Pernilla ook gipsy jazz en wereldmuziek leren kennen en spelen. Ze studeert op dit moment Jazz en Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en is sinds kort haar eigen zigeuner/wereldmuziekband gestart Safron Sun.