16308 - Koorimprovisatie   GEANNULEERD
Soort cursus Beginners
Bestemd voor zangers van alle niveaus
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 09 april 2016 t/m 10 april 2016
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Wilko Brouwers
Prijs Derden: € 195,00 / Leden: € 185,00 / T/m 30 jaar: € 92,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers40
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2016   

'Improvisation is central to music learning and music making', aldus de Amerikaanse muziekpedagoog Christopher Azzara. Toch wordt improvisatie weinig toegepast bij koren. Niet alleen de zangers, maar ook de dirigenten vinden het een beetje eng. Dat is jammer, want improviseren kan ongelooflijk inspirerend zijn en je beleving van en inzicht in muziek op een onverwachte manier verdiepen. Deze workshop is voor (koor)zangers die behoefte hebben aan nieuwe inspiratie. Wilko bouwt tijdens de workshop de improvisatie steeds in lagen op, zoals een schilder dat doet. De inbreng van de zangers is daarbij van wezenlijk belang. Door middel van vragen wordt gezamenlijk nagedacht over de mogelijkheden om de improvisatie te verbeteren. Zo wordt improviseren een soort instant composing. Als de improvisatie goed is voorbereid en de zangers goed op elkaar zijn ingespeeld, kunnen de resultaten podiumwaardig zijn. Daar gaan we voor!

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie)... meer informatie

Reacties van cursisten

Deelnemers over docent Wilko Brouwers:

Niets dan lof over Wilko. Hij heeft een heel prettige beeldende aanpak.

Een heel inspirerende docent. Hij had ook goede inzingoefeningen, waardoor ik een hele week zonder stemproblemen te krijgen kon zingen.

Een gedreven en professionele docent, maar ook warm en met veel humor.

Ik geef hem een 10.

De pedagogische aanpak sprak me erg aan. Zowel qua techniek als qua interpretatie erg inspirerend.

show

Get the Flash Player to see this player.

Wilko Brouwers

Wilko Brouwers is koordirigent, componist en muziekpedagoog. Hij dirigeert het Strijps Kamerkoor in Eindhoven en de Gregoriaanse Kring Utrecht. Hij was tot voor kort docent gregoriaans op het jaarlijkse Sacred Music Colloquium in de Verenigde Staten en hoofd van de koordirectieopleidingen aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Momenteel richt hij zich vooral op koordirectie en componeren. Voor meer informatie kijk op zijn website.