16314 - Kamermuziek à la carte
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor strijkers, fluitisten en twee pianisten
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 19 maart 2016 t/m 20 maart 2016
Tijd (-en) aankomst cursus 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Tjakina Oosting, Sonja Helasvuo
Prijs Derden: € 275,00 / Leden: € 245,00 / T/m 30 jaar: € 122,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum10 maart 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Een weekend lang kamermuziek maken in de bossen van Steenwijk, dat is Kamermuziek à la carte. Je schrijft in op een specifieke partij waarbij je keuze hebt uit stukken voor verschillende speelniveaus, zoals een pianotrio van Haydn, een fluitkwartet van Mozart of een Mendelssohn strijkkwartet. Inschrijven met je eigen ensemble en zelf gekozen muziek kan ook. Overdag krijg je ensemblelessen van beide docenten en zaterdagavond vormen we een orkest. Tussen het musiceren door kun je een frisse neus halen in de prachtige bossen rondom Fredeshiem. Voorbereiding noodzakelijk.

Hieronder vind je het repertoire en kun je vast de partijen inzien. Je mag ook een eigen stuk voorstellen!

Beethoven pianotrio

Haydn strijkkwartet

.. meer informatie

Samenspel Huismuziek cursisten 2 besteld (2)
Tjakina Oosting

Tjakina Oosting heeft zich als zelfstandige celliste ontwikkeld en speelt, creëert, soleert en produceert. Haar opleiding als celliste heeft ze genoten in Utrecht en New York. Ze is te horen in muziektheaterproducties, orkesten, als soliste (met orkest of koor) en in verschillende kamermuziekformaties. Ze ontwikkelt eigen voorstellingen, is thuis in verschillende muziekstijlen en ontwikkelt eigen workshops. Tjakina’s interesse gaat vooral uit naar muziek in combinatie met andere disciplines. Zo ontwikkelt ze muziek o.a. als soliste bij dansvoorstellingen, jeugdtheaterproducties en boekpresentaties. Of ze is muzikant in een nieuwe productie, waarbij haar kracht ligt in het inbrengen en uitwerken van nieuwe ideeën. Tjakina is oprichter van celloduo deuXcel. Daarnaast kun je Tjakina tegenkomen in orkesten, het liefst bij een Matthäus Passion, en in kleine bezettingen om het prachtige cellorepertoire uit te voeren.

Sonja Helasvuo

Sonja Helasvuo, geboren in Finland, kwam in 1993 naar Nederland om viool te studeren bij Benzion Shamir op het conservatorium in Rotterdam, en vervolgens op het conservatorium in Utrecht met Eeva Koskinen. Later studeerde zij nog barokviool bij Elizabeth Wallfish en volgde lessen bij Antoinette Lohman. Tijdens haar studie heeft zij masterclasses gevolgd o.a. met het Daniel-quartet, Charles-Andre Linale and Thomas Brandis. Om zich verder te verdiepen in het lesgeven voor jonge kinderen volgde zij van 2004 tot 2006 de Cursus "Pedagogiek voor jong talent' bij Joyce Tan. Na vele jaren ervaring met lesgeven in haar eigen privépratijk zowel in Rotterdam als in Amsterdam, is zij sinds vanaf 2007 verbonden aan het Muziekpakhuis in Amsterdam, waar zij lesgeeft in viool en altviool aan kinderen en aan volwassenen. En om haar passie met samenspelen te kunnen delen organiseert zij regelmatig samenspeelworkshops zowel voor kinderen als voor volwassenen. Verder werkt Sonja als freelance musicus in oa. de Radio Orkesten, Het Gelders Orkest, Holland Sinfonia en speelt actief in verschillende ensembles van barok tot experimenteel muziektheater.