16102 - Kamermuziekweek
Soort cursus Zomercursussen
Bestemd voor instrumentalisten en zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 24 juli 2016 t/m 29 juli 2016
Tijd (-en) aankomst vanaf 10.00 uur, aanvang cursus 11.00 uur, einde vrijdag na het diner.
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Dick Verhoef, Pauline Terlouw, Ingrid Slangen, Nelleke Scholten, Leonard Leutscher, Geert Baeckelandt
Prijs Derden: € 820,00 / Leden: € 760,00 / T/m 30 jaar: € 380,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 65,00
Max. aantal deelnemers70
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Is kamermuziek je passie, dan moet je hier zijn! In de zomervakantie organiseert Kamermuziekcontact (KMC) in samenwerking met Huismuziek twee kamermuziekcursussen. Je kunt deelnemen met een door jezelf samengesteld ensemble, of als losse instrumentalist.  Losse deelnemers spelen in twee verschillende ensembles en leden van vaste ensembles worden in een tweede ensemble ingedeeld. Alle ensembles spelen twee keer per dag: een keer met docent en een keer zonder docent. In de vrije uren kun je een ad hoc ensemble samenstellen, waarvoor voldoende muziek voor allerlei combinaties aanwezig is. De muziek voor de twee vaste ensembles krijg je ruim tevoren toegestuurd. We spelen muziek uit het klassieke-, romantische- en hedendaagse repertoire.

Geef bij opgave aan of je eventueel ook aan de vierdaagse wilt/kunt deelnemen in plaats van aan de week. Klik hier voor de vierdaagse... meer informatie

Reacties van cursisten

Zie website Kamermuziekcontact (KMC)

Kamermuziekontmoetingsdag klein
Dick Verhoef

Dick Verhoef studeerde hoorn en directie aan het Rotterdams conservatorium. Hij vervolgde zijn hoornstudie bij A. Koster en G. Seifert in Duitsland. Sinds 1989 is hij kernlid van het Nederlands Blazersensemble en sinds 1991 ook hoornist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest, tegenwoordig Holland Symfonia geheten. Met het Nederlands Blazersensemble maakte hij vele tournees naar o.a. Colombia, Engeland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Rusland, Spanje, Thailand en de Verenigde Staten. Dick Verhoef is dirigent van verscheidene orkesten en ensembles. Sinds 1 januari 2006 ook van de RSB. Dick is al enige jaren docent bij de kamermuziekweken.

Pauline Terlouw

Pauline Terlouw studeerde viool bij Wolfram König. Zij was jarenlang lid van het Gustav Klimt Kwartet. Momenteel behoort zij tot de vaste kern van het Orion Ensemble, is violiste in het Metropole Orkest en concertmeester van het Pierre d’Or Ensemble. Sinds 2005 is zij lid van het Dutch String Trio en in 2005 mede-oprichtster van ‘Het Luisterrijk’ in Utrecht.

Ingrid Slangen

Ingrid Slangen is een veelzijdig klarinettist, ensemblecoach en creatief procesbegeleider. De verbinding tussen mens en muziek staat centraal in haar werk. Na haar opleiding tot muziektherapeut studeerde ze klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in kamermuziek. Aansluitend werkte ze als klarinetdocent aan de muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ze zich toelegde op het coachen van ensembles en bijzondere formaties. Daarnaast dirigeerde ze opleidingsorkesten en initieerde en ontwikkelde ze diverse samenspelprojecten. Met de studie Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam heeft ze haar brede muzikale kennis en vaardigheden verder verrijkt. Lange tijd werkte ze naast haar klarinet- en ensemblecoachpraktijk als muziek- en CKV-docent aan een middelbare school. Daar heeft ze haar pedagogische en didactische kwaliteiten ingezet om diverse muzikale projecten te realiseren. Als uitvoerend musicus is Ingrid Slangen actief in diverse kamermuziekensembles. Ze valt regelmatig in als dirigent en repetitor bij uiteenlopende orkesten en ensembles, o.a. bij Huismuziek. Haar enthousiasme en passie voor muziek past ze graag toe in creatieve muzikale uitdagingen.

Nelleke Scholten

Nelleke Scholten was als violist werkzaam in Het Nederlands Balletorkest, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Asko-Schönberg ensemble en Holland Symfonia. Gedurende haar loopbaan was zij ook altijd actief als viooldocent, in een eigen praktijk zowel als verbonden aan muziekscholen. Daarnaast speelde zij in verschillende kamermuziekensembles, o.a. het Demian Kwintet, waarmee zij optrad in binnen- en buitenland. Sinds de inkrimpingen van een groot aantal Nederlandse orkesten in 2013 verruilde zij het werken in symfonie-orkestverband voor het spelen in kleinere orkesten en ensembles en richtte zich, naast de lesgeefpraktijk met individuele vioollessen ook op het coachen van amateurensembles. Zingen deed zij altijd al graag, sinds zes jaar maakt zij deel uit van het kamerkoor Canticum Anglicum in Amsterdam.

Leonard LeutscherLeonard Leutscher studeerde piano en muziektheorie bij Gerard Hengeveld en Jan van Dijk aan Het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij Thom Bollen te Zwolle. Hij was een aantal jaren als docent muziektheorie verbonden aan het conservatorium van Zwolle. Nu maakt hij deel uit van het Orion Ensemble en verzorgt diverse cursussen aan het Instituut voor Kunstzinnige Vorming te Emmen en voor ‘Het Luisterrijk’ in Utrecht.
Geert Baeckelandt

Geert Baeckelandt studeerde met onderscheiding af bij Walter Boeykens aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij vervolgde zijn studie in Basel, waar hij zich verdiepte in de authentieke uitvoeringspraktijk en de oude klarinet. Momenteel is hij solist bij het Orkest der Lage Landen en het Charlemagne Orchestra en lid van het blaaskwintet Quintessens en het Trio Nota Bene. Hij treedt regelmatig op als solist en is als docent verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en aan verschillende muziekacademies in België.