16325 - Balkanorkest
Soort cursus Beginners
Bestemd voor instrumentalisten, ervaring met onregelmatige maatsoorten is aanbevolen
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 19 november 2016 t/m 20 november 2016
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Stan Mitrovic
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 190,00 / T/m 30 jaar: € 95,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum10 november 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL VOOR HOUTBLAZERS! In deze workshop ontdek je de verschillende karakters van Balkanmuziek, zowel temperamentvolle en dynamische als lyrische en gevoelige. De nadruk ligt op samenspel, frasering en improvisatie. Op de lessenaar staan traditionele nummers en auteursnummers geïnspireerd op Balkanmuziek. We vragen de deelnemers initiatief te nemen in de uitvoering van een nummer, bijvoorbeeld wat betreft duur en solo’s. De cursus is geschikt voor beginners, maar gevorderde spelers vinden voldoende uitdaging! De basispartijen van een aantal nummers krijg je van tevoren toegestuurd. Tijdens het weekend kan de docent aangepaste partijen uitdelen, al naar gelang ieders wensen en mogelijkheden.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014, op de oude locatie, Zonnewende in Sint Michielsgestel. Hier kun je het bekijken... meer informatie

Reacties van cursisten

Deelnemers aan de cursus in 2015 over de docent:

'Stan echt een superleuke docent is: hij heeft leuke muziek, kan het heel goed overbrengen en weet ons enorm te motiveren en te stimuleren'.

'Vriendelijk, deskundig en heel inspirerend. Hij weet iedereen op zijn eigen niveau verder te brengen'.

'Uitstekend, goed voorbereid, ruimte voor diverse cursisten, inspirerend en opzwepend; grote pedagogische kwaliteit'.

IMG_1679 IMG_1771
Stan Mitrovic

Stan Mitrovic is geboren in Belgrado, Servië (voormalig Joegoslavië). Hij studeerde saxofoon (jazz) en basklarinet (klassiek) aan het Rotterdams Conservatorium. In 1996 won hij de eerste prijs op Nederlandse Jazz Concours met het duo Double B, samen met saxofonist en klarinettist Akos Laki.  Stan speelt in een jazzquartet met gitarist Ratko Zjaca met diverse  gastmusici, o.a. met Al Foster, John Patitucci, Steve Gadd, Denise Jannah, Reggie Workman, Randy Brecker, Miroslav Vitous en Jeff „Tain“ Watts. Vanaf 2005 speelt hij met de Balkan-jazz formatie Carlama Orkestar. Van 2006-2010 heeft Stan Mitrovic gespeeld met de multi-instrumentale theatergroep Wereldband. Hij is werkzaam als big band dirigent en componist/arrangeur. Stan speelt sopraan, alt, tenor en bariton saxofoon, klarinet, basklarinet en EWI.