16607 - Koordirectie
Soort cursus Vakmusici
Bestemd voor
vakmusici die beginnen met dirigeren of al enige tijd in de praktijk werkzaam zijn en hun vaardigheden willen uitbreiden... meer informatie
Niveau ♪♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Tijd (-en) 12.00-17.30 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Rineke Marwitz
Prijs Derden: € 450,00 / Leden: € 430,00 / T/m 30 jaar: € 215,00
N.B.: Prijs is inclusief lunch
Max. aantal deelnemers12
Uiterste inschrijfdatum06 oktober 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Cursus koordirectie voor vakmusici 'De kneepjes van het dirigeren'

Met enige regelmaat komen vakmusici voor een koor te staan als dirigent, maar mogelijk ook als vervangende dirigent of repetitor. Het kan een bewuste keuze of bij toeval  zo ontstaan zijn.  Aan muzikale bagage ontbreekt het niet, maar het ontberen van techniek om het instrument ‘dirigeren’ goed te kunnen bespelen, kan uitvoeren in de weg staan.

Deze cursus is bedoeld voor vakmusici die beginnen met dirigeren (en de basisvaardigheden van het dirigeren willen leren) of die al enige tijd in de praktijk werkzaam zijn (en die hun vaardigheden willen uitbreiden).

De cursus is zodanig ingericht, dat er telkens vier weken tussen de cursusdagen in zitten, om tussentijds  praktijk- en observatieopdrachten en oefeningen te kunnen doen. De rode draad door het geheel vormt de slagtechniek, immers de basis van dirigeren voor elk genre koor. Deze wordt klassikaal als ook in individuele praktijkbeurten tijdens de cursusdagen geoefend... meer informatie

Reacties van cursisten

Deelnemers aan deze cursus in 2015-16:

'Rineke houdt erg goed rekening met de verschillende achtergronden van de deelnemers.'

'Rineke is heel goed en gaf les met kennis van zaken en humor.'

'Duurde de cursus maar langer!'

web Koordirectie Huismuziek
Rineke Marwitz

Rineke Marwitz studeerde aan het Utrechts Conservatorium schoolmuziek, blokfluit (Leo Meilink) en koordirectie (Reinier Wakelkamp, Kerry Woodward) met bijvak orkestdirectie (David Porcelijn). Na haar afstuderen in 1989 heeft Rineke zich als dirigent gespecialiseerd in het werken met kamerkoor, wereldmuziekkoor en theaterkoor.
Als trainer en coach (post Hbo-opleiding tot Professioneel Coach) geeft Rineke een extra verdieping in het leren ontdekken van talenten, kwaliteiten en het mogelijk maken van veranderingen vanuit waarderende principes. Werken met groepen met een grote diversiteit is haar op het lijf geschreven. Bijna 100 cursisten hebben al de cursus ‘De kneepjes van het dirigeren’ gevolgd.
Rineke is directeur van De Kunstbeweging, het nieuwe Kunstencentrum in Emmen. Kijk hier voor meer informatie.