17305 - CanciĆ³n con todos
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers, vanaf 2
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 08 april 2017 t/m 09 april 2017
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Gerard Schoren
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 190,00 / T/m 30 jaar: € 95,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum06 april 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In de workshop 'lied met z'n allen' gaan we grasduinen in het repertoire van Mercedes Sosa. La Negra (zij met het zwarte haar) zoals ze ook werd genoemd was zonder twijfel in de afgelopen decennia de 'grand lady' van het Zuid-Amerikaanse lied. Na haar overlijden in 2009 kondigde de Argentijnse regering drie dagen van nationale rouw af. Sosa was meer dan een zangeres. Zij wist met haar stem miljoenen mensen op het hele continent en ver daarbuiten te raken, te verbinden en te ontroeren. We putten voor dit weekend uit een schier oneindige lijst titels van prachtige liederen. Voor een deel zal het workshoporkest o.l.v. Bart Lelivelt ons begeleiden. Voorbereiding noodzakelijk.
Het belooft een meeslepende Zuid-Amerikahappening te worden; Canción con todos!

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie)... meer informatie

Reacties van cursisten

Deelnemers over de docent:

bevlogen, deskundig, stimulerend en had een goede opbouw van de workshop.
Mercedes_Sosa basles
Gerard Schoren

Gerard Schoren is naast gitarist ook zanger en contrabassist van het Charivari trio uit Arnhem. Dit ensemble houdt zich al bijna 35 jaar bezig met het mixen van wereldmuziek uit Zuid-Amerika en Oost-Europa en combineert dat met eigen composities en muzikale uitstapjes in klezmer, jazz en chanson. Hij is dirigent-arrangeur van het door hemzelf opgerichte koor voor Latijns-Amerikaanse muziek VOLVER. Verder dirigeert hij het Wageningse wereldmuziekkoor Volkooren en in Nijmegen het koor Hatikwa, voor Joodse muziek. Als contrabassist speelt hij in het Nederlands Begeleidingsorkest en het orkest Ensemble Conservatoire. Samen met jazzpianist Michiel Braam en percussionisten André Groen, Vera Groen en Martin Gort vormt hij Latin ensemble ¡Oye Mambo!, een groep die zich laat inspireren door de muziek van de legendarische pianist Noro Morales. Kijk voor meer informatie op zijn website.