17427 - Corsicaanse polyfonie
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers (mannen)
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 11 maart 2017
Tijd (-en) Aanvang 10.30 uur, einde 17.00 uur.
Locatie Dekenkapel in de Pieterskerk, Utrecht
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 80,00 / Leden: € 70,00 / T/m 30 jaar: € 35,00
N.B.: Prijs is inclusief lunch.
Max. aantal deelnemers18
Uiterste inschrijfdatum09 maart 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Corsica heeft een heel eigen volkse polyfonie die de laatste decennia ontzettend populair is geworden. De a capella meerstemmige liederen zijn opgebouwd rond drie basisstemmen: seconda, bassu en terza. De zangers communiceren in samenklanken, waarbij stijgende en dalende glissandi de bruggen vormen tussen verschillende akkoorden. In deze workshop maak je kennis met deze bijzondere vocale traditie. We gaan aan de slag met de specifieke zangtechniek die iedere stem tot zijn recht laat komen. Ook leren we versieringen en oefenen we de communicatie tussen de zangers. Dit alles leer je aan de hand van prachtige liederen, zowel religieus als wereldlijk.

Hier (en hieronder) kun je een voorbeeld zien. Kyrie Eleison door Tavagna.

Reacties van cursisten

Deelnemers over Tatiana:

'Uitstekend, erg fijn, goed, informatief, humoristisch, enthousiasmerend, inspirerend, bevlogen, fantastisch!'

'Goede docente, de aandacht voor alle aspecten van de muziek goed in verhouding'.

'De docent heeft kennis van zaken, is aardig en streeft  naar een zo goed mogelijke prestatie'.

'De opbouw van de dag was goed, het instuderen werd goed aangepakt en wat ik heel bijzonder vond was dat Tatiana per stuk ons heel goed kon laten voelen in welke sfeer het gezongen moest worden.... meer informatie

web Corsicaanse polyfonie Huismuziek
Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.