17326 - Arabische en Macedonische dansmuziek DUIZEND-EN-EEN-NACHT
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor INSTRUMENTALISTEN vanaf goede beginner (maximaal 1 pianist!) en maximaal 4 SOLOZANGERS (twee vrouwen en twee mannen) vanaf gemiddeld niveau die in staat zijn op het gehoor vanaf een opname een lied in te studeren.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 november 2017 t/m 19 november 2017
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Ines Leijen
Prijs Derden: € 205,00 / Leden: € 195,00 / T/m 30 jaar: € 97,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum16 november 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Heb je zin om je op hartstochtelijke oriëntaalse dansen te storten? Deze swingende Arabische en Macedonische muziek leent zich uitstekend om je zwierig en elegant op te bewegen! Sheherazade vertelde de Sultan elke nacht een spannender verhaal (duizend-en-een nachten lang) om te voorkomen dat hij haar vermoordde. Het is dus zaak om zo boeiend en fascinerend mogelijk te musiceren. Maatsoorten: vierkwarts en zevenachtste. Melodieën: vaak in harmonisch-mineur toonladders, maar alles nog afgestemd op ons Westerse oor. We gaan vrij om met de partituur en maken ter plekke afspraken, die we ook weer kunnen veranderen. Er is ook ruimte om te (leren) improviseren. Naar keuze worden noten of akkoordschema's gelezen. Er is plaats voor enkele solozangers, die op het gehoor vanaf een opname een lied kunnen instuderen en niet terugschrikken voor vreemde talen.

Hieronder een link naar een lied dat in elk geval op de cursus zal worden gezongen en hierbij een link naar een tweede lied dat ook zal worden gezongen:

.. meer informatie

Reacties van cursisten

'Alleen maar lof. Ines deed het als begeleider en als dirigent heel goed'.
"Prima docent! Prettig, hoog tempo'.

 

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie). Hier kun je het bekijken.
Klik hier voor een geluidsopname en foto's van het Tango-orkest o.... meer informatie

1001-nacht
Ines Leijen

Ines Leijen studeerde Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium en is multi-instrumentalist, ze speelt gitaar, basgitaar, piano, saxofoon, percussie, en is koordirigent en ensemblescoach. Zij specialiseerde zich in Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese wereldmuziek.  Voor haar leerlingen richtte ze het saxofoonorkest Tutti Saxi op. Daarna was zij initiatiefnemer van nog veel meer ensembles en koren, waaronder Sophie’s Voice, Waar het asfalt ophoudt, Furore en Parnassos huisorkest en de  band Conjunto para ti en Tylynka. Voor de salsaband Conjunto para ti maakte zij veel arrangementen en raakte daar bedreven in, dit resulteerde in muziek voor theater en voor arrangementen en composities voor haar koren en andere ensembles. Ines gaf workshops voor zangers en instrumentalisten, in o.a. jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie voor o.a. Buitenkunst en Stichting Jazz Nederland. Ze organiseert ook koorreizen, met o.a. de Utrecht Travel Singers naar diverse Oost-Europese landen. Klik hier voor meer informatie.