16309 - Carmina Burana   GEANNULEERD
Soort cursus Gevorderden
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 09 april 2016 t/m 10 april 2016
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Ines Leijen
Prijs Derden: € 195,00 / Leden: € 185,00 / T/m 30 jaar: € 92,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers40
Uiterste inschrijfdatum14 maart 2016   

Carmina Burana, gebaseerd op teksten uit de 12e en 13e eeuw, is een niet-middeleeuwse compositie in geheel eigen stijl. Orff selecteerde in 1935 een aantal liederen uit de middeleeuwse Carmina Burana en schreef er zijn eigen muziek bij.
Het eerste deel van de compositie genaamd 'In de Lente' bestaat uit liefdesliederen, het tweede deel 'In de Taverne' uit drank- en gokliederen en het derde deel 'In de hof der liefde' uit liederen over de zinnelijke liefde. Het geheel wordt voorafgegaan en besloten door een hymne aan Fortuna, de godin van het lot. Orff beeldt het leven uit als een soort rad van fortuin. Motto van het stuk is: Soms heb je geluk, maar de dag erna kan je alweer helemaal in de put zitten. Het is daarom belangrijk volop te genieten van de momenten van intens geluk, want het duurt vaak maar even. In dit weekend studeren we enkele van deze heerlijke energieke en vrolijke liederen in. Reken op heftige dynamiekwisselingen en het geven van véél energie! De muziek krijg je van te voren toegestuurd... meer informatie

IMG_1741 index
Ines Leijen

Ines Leijen studeerde Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium en is multi-instrumentalist, ze speelt gitaar, basgitaar, piano, saxofoon, percussie, en is koordirigent en ensemblescoach. Zij specialiseerde zich in Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese wereldmuziek.  Voor haar leerlingen richtte ze het saxofoonorkest Tutti Saxi op. Daarna was zij initiatiefnemer van nog veel meer ensembles en koren, waaronder Sophie’s Voice, Waar het asfalt ophoudt, Furore en Parnassos huisorkest en de  band Conjunto para ti en Tylynka. Voor de salsaband Conjunto para ti maakte zij veel arrangementen en raakte daar bedreven in, dit resulteerde in muziek voor theater en voor arrangementen en composities voor haar koren en andere ensembles. Ines gaf workshops voor zangers en instrumentalisten, in o.a. jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie voor o.a. Buitenkunst en Stichting Jazz Nederland. Ze organiseert ook koorreizen, met o.a. de Utrecht Travel Singers naar diverse Oost-Europese landen. Klik hier voor meer informatie.