Cursussen voor ZANGERS


Beste zangers,

Huismuziek presenteert maar liefst 23 zangcursussen in het nieuwe seizoen!

Voor onderstaande cursussen kun je je nog inschrijven. Kijk via de link voor welke stemmen er nog plek is!

MUSIC MIX WEEKEND II
Data: 8-9 april 2017
Tijd: zaterdag 11.00 uur- zondag 17.00 uur in Fredeshiem, Steenwijk.
Keuze uit 3 zangworkshops:
CANCIÓN CON TODOS (zangers)
Docent: Gerard Schoren In de workshop 'lied met z'n allen' gaan we grasduinen in het repertoire van Mercedes Sosa. La Negra (zij met het zwarte haar) zoals ze ook werd genoemd was zonder twijfel in de afgelopen decennia de 'grand lady' van het Zuid-Amerikaanse lied. We putten voor dit weekend uit een schier oneindige lijst titels van prachtige liederen. Voor een deel zal het workshoporkest o.l.v. Bart Lelivelt ons begeleiden. Voorbereiding noodzakelijk.
ZUID-AFRIKAANSE POLYFONIE NIEUW  
Docent: Tatiana Lina Nguni, Sotho, Tsonga, Xhosa, Zulu…de Zuid-Afrikaanse bevolking is kleurrijk en het muzikale landschap is net zo levendig en divers. Ritme is belangrijker dan melodie, herhaling is de basis waarop improvisatie is gebouwd en beweging en lichaamspercussie wordt sterk aangemoedigd. We zingen tijdens de workshop liederen in talen van verschillende etnische bevolkingsgroepen.

OPEN CURSUSMIDDAG
7 mei 2017, 13.00-17.00 uur in Akoesticum, Ede
Workshops, je kunt er 3 kiezen om uit te proberen: Semper Dowland semper dolens, barokensembles; Syrische zang; Roaring twenties voor zangers; Zap mama; Bachmotetten; Keelzang.

THE IMAGE OF MELANCHOLY   
13 mei 2017
, 10.00-17.00 uur in Akoesticum, Ede TENOREN GEZOCHT!
Docenten: Maaike Boekholt, Clémence Comte en Anabela Marcos
Droevige muziek is niet alleen een uiting van verdriet en wanhoop, maar kan ook een helende werking hebben, zorgen voor opluchting of aanzetten tot nadenken. Op deze dag gaan we ons onderdompelen in prachtige droevige muziek uit de renaissance en de barok. Aan bod komen stukken van Dowland, Holborne, Monteverdi, Purcell en Rossi.

MUZIEKWEEK VAN AZNAVOUR TOT ZELENKA
16-21 juli 2017
, zondag 11.00 - vrijdag na het diner in Eigentijdserf (De Spreeuwelse Heide), Westelbeers
Docenten: Coert Bremmers, Susanne Gersch, Marc Buijs, Peter van Os en Elske Tinbergen
Een week voor de avontuurlijke muziekliefhebber! Muziek in de meest uiteenlopende stijlen en genres: van barok tot hedendaagse muziek, van volksmuziek en muziektheater tot experimentele muziek. We hanteren allerlei samenstellingen en werkvormen: groot orkest, groot koor, kamermuziekensembles, duo’s, trio’s, kwartetten, zowel vocaal als instrumentaal, alles is denkbaar. De docenten arrangeren veel van de gespeelde muziek speciaal voor de cursus. We bieden diverse workshops, gevarieerde avondprogramma’s en daarnaast is er ook nog gelegenheid om op zoek te gaan naar leuke speel- of zangmaatjes voor de vrije uren.

Kijk op www.huismuziek.nl. De inschrijving is geopend. Een gratis cursusbrochure kunt u aanvragen via info@huismuziek.nl of door te bellen naar 026-8450788.