Wat bieden wij?


  • Een gevarieerd cursusaanbod van jaarlijks 50 muziekcursussen voor zowel amateurs als vakmusici, voor jong en oud met klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, lichte muziek en op maat gemaakte arrangementen door onze docenten. In de cursussen voor amateurmusici gaat het om samenspelen. Cursusleden en wie 30 jaar is of jonger krijgt korting op onze cursussen.
  • Toegang voor leden tot de spelerscontactbank, de docentenbank en het prikbord muzikanten gezocht. (Klik hier voor meer info over de lidmaatschappen).

  • Een muziekbibliotheek die Huismuziek in haar lange bestaan heeft opgebouwd met 8000 meerstemmige muziekstukken. Leden kunnen muziek lenen tegen onkostenvergoeding (portokosten), maar ook niet-leden kunnen muziek lenen uit de bibliotheek.

  • Het E-news, dat elke maand verschijnt boordevol informatie over o.a. cursussen, docenten en samenspelevenementen.

  • De 250 muziekbijlagen (bladmuziek) die vroeger bij elk nummer van het tijdschrift zaten. Deze bladmuziek is copyrightvrij en kunnen leden gratis downloaden en uitprinten.

  • 25 zelfstandige regionale verenigingen Huismuziek, verspreid over het hele land. Bij elke 'afdeling' zijn diverse ensembles aangesloten, variërend in vorm en samenstelling. Het lidmaatschap van een van de regionale verenigingen staat los van het landelijke lidmaatschap.
  • Bouwerskontakt is een zelfstandig onderdeel van Huismuziek en heeft als doel kennis en ervaring op het gebied van het bouwen van muziekinstrumenten te verspreiden en uit te wisselen. Bouwerskontakt heeft een eigen bouwzolder in Arnhem, geeft publicaties uit over het bouwen van instrumenten, heeft een eigen tijdschrift de Bouwbrief en organiseert bouwcursussen.

Lid worden of inschrijven voor een cursus? Dat kan gemakkelijk online, zie menu-opties Leden resp. Cursussen.

 

NB Het lidmaatschap van Huismuziek loopt in principe tot en met 31 december. Een eventuele opzegging voor het volgend kalenderjaar moet vóór 1 november binnen zijn. Klik hier voor meer informatie.