Zoekertjes


Deze advertentierubriek is bedoeld voor vraag en aanbod op muziekgebied. Commerciële advertenties worden geweigerd. De advertenties zijn gratis voor leden van Huismuziek. Anderen betalen per advertentie: € 15,00 zonder foto en € 20,00 met foto. Opgave uitsluitend via info@huismuziek.nl. In de tekst moet een telefoonnummer en/of e-mailadres staan. Niet-leden dienen hun postadres op te geven en ontvangen per post een factuur. De advertentie blijft 2 maanden na plaatsing op de website staan en wordt daarna automatisch verwijderd. Bureau Huismuziek behoudt zich het recht voor advertenties te weigeren, of de tekst te redigeren of in te korten. 

Datum Omschrijving Afbeelding
28-11-2016 Te koop HOBO

Rigoutat HOBO, vol-automaat, inclusief etui, hoes, standaard en evt. materialen en attributen om zelf rieten te maken. De hobo is juni 2016 door hobo-atelier Velp (Sigurd Smit) schoongemaakt en gepoetst, stelkurk en polsters waar nodig vervangen. Opnieuw afgesteld, dus hij is weer optimaal speelbaar. Vraag prijs € 2.000,-E-mail wilma.vanderligt@gmail.com


Klik voor vergroting
16-11-2016 TE KOOP een drietal tekeningen van virginaal/klavecimbel/spinet

1 - Een blauwdruk op papier, bestaande uit 8 bladen, met alle constructie details en maten van een Italiaans virginaal.  Dit is zeer waarschijnlijk het virginaal waarvan de restauratie is beschreven in een van de eerste bouwbrieven, nl uitgave VI van 1977, in de annex IV door Gerrit van der Veer.  De tekening is gemaakt door Henk Kaan 1975. In feite heb ik van deze set indertijd ook nog 2 kopieën laten maken.

 2 - Een tekening (1 blad), samen met 8 foto's 15x20cm en een korte tekst van het Gregori/Gregory Italiaanse clavecymbel, dat in bezit was van John Barnes (overleden in 1998) en waarvan de tekening nu te koop is via http://homepages.ed.ac.uk/am/iwd.html, aangekondigd als:
"Harpsichord by Gregory, 1726. [drawn by] Edward R. Turner, 1977.Edinburgh: John Barnes Collection. No. -. 2 sheets. 1 microfiche (2pict.) [original set]."
De schaal is 1:1, het blad = ~2,10 x 1,02 m en de tekening is op plastic folie afgedrukt.  Waarschijnlijk wat verkleurd, maar in uitstekende toestand.  Set gekocht van John Barnes

3 - Een tekening (2 bladen), samen 10 foto's 15x20cm, maar zonder tekstblad, van het Keene & Brackley spinet.  Ook dit spinet behoorde aan John Barnes en de tekening is dus ook te koop via http://homepages.ed.ac.uk/am/iwd.html, aangekondigd als: "Spinet by S. Keene & C. Brackley, London c. 1715. [drawn by] John Barnes, 1984. Edinburgh: John Barnes Collection. No. 22. 1 sheet. 1 microfiche (1 pict.) [original set]."
De schaal is 1:1, het grote blad is 1,90x0.83 m en de tekening is op plastic folie afgedrukt.  Het kleine blad betreft een muziekstand.  Het is getekend door Richard Ireland, Sheila & John Barnes.  Waarschijnlijk wat verkleurd, maar in uitstekende toestand. Hiervan heb ik ook een papieren kopie laten maken. Set gekocht van John Barnes.
De 2 tekeningen van John Barnes zijn niet alleen gedetailleerd, maar ook een genoegen om te bestuderen.  John Barnes was onder andere een restaurator, bouwer en curator van toetsinstrumenten.
Aangezien ik eventuele plannen om ooit nog een toetsenbord instrument al lang heb laten varen, is het beter ze verkopen aan iemand met de benodigde interesse.

Voor de duidelijkheid, in verband met het copyright op deze tekeningen worden de kopieën niet los verkocht, het waren mijn bedoelde werktekeningen en gaan als zodanig mee met het origineel. Contact via e-mail.E-mail charles@stremen.xs4all.nl
02-11-2016 Wereldmuziekorkest in Arnhem zoekt nog VERSTERKING!

Het Wereldmuziekorkest speelt mooie, dansbare, ontroerende en vrolijke muziek uit verschillende landen, onder leiding van docent Michiel Ockeloen. Tweewekelijks repeteert het in het mooie gebouw Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem, op loopafstand van Arnhem Centraal Station. Auto parkeren kan in parkeergarage Rozet, na 18:00 voor €0,50 per uur.
Repertoire: we werken dit seizoen aan een gevarieerd repertoire met muziek uit verschillende windstreken: nummers uit Oost Europa zoals Klezmer en Roemeens, Zuid Amerikaanse muziek zoals Braziliaanse Chorou en Argentijnse Milonga, en zelfs nog exotischer, een Vietnamese ballade. Geef je op met je naam, telefoonnummer, emailadres, instrument, leeftijd en niveau/ /speelervaring, bij Michiel Ockeloen.

 Tel. 06-10689339
E-mail info@michielockeloen.nl


Klik voor vergroting
27-10-2016 Te koop: basblokfluit

Te koop: goede, nauwelijks bespeelde basblokfluit merk Heinrich. Barok-boring, dubbele kleppen f/fis. Direct aanblaasbaar. Zeer recentelijk geheel nagekeken, blok eruit, geolied, kleppen nagezien, 1 klep voorzien van nieuwe afdichting, opnieuw gestemd (442 Hz). Voorzien van een duimgatring en een verstelbare duimsteun.
Hoge tonen komen er goed uit. Niet geschikt voor kleine handen. Reden verkoop is dat ik, i.v.m., gewrichtsklachten, weer ben overgestapt op de kunststof knikbas.
Foto’s kunnen worden toegezonden. Prijs € 475,= incl. koffer en draagkoord.Tel. 055-5347375
E-mail e.wvdbom@gmail.com
17-10-2016 Te koop: dwarsfluit met etui

Dwarsfluit te koop met etui. Yamaha 311S met zilveren kopstuk, gekocht in 1998. Vraagprijs € 750. Aankoopbon aanwezig. Meer info via onderstaand telefoonnummer. Vraag naar Monique.Tel. 06-18513276