Cursus


13323 - Tango-orkest
Soort cursus Gevorderden
Bestemd voor strijkers, enkele houtblazers, accordeonisten, bandoneonisten, een contrabassist en een pianist. Er is alleen een elektrische yamaha piano beschikbaar.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2013 t/m 17 november 2013
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Gerard van Duinen
Prijs Derden: € 175,00 / Leden: € 165,00
N.B.: Cursusprijs is inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting. N.B. Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum11 november 2013   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In de moderne Argentijnse tango gaat het om ritme en contrasten, passie en agressieve accenten, groove en melancholie. In dit weekend maak je kennis met de hedendaagse tango van jonge groepen als Astillero en Fernandez Fierro, maar we spelen ook tango's van de klassiek geworden tangovernieuwer Astor Piazzolla. Ter voorbereiding krijg je de partijen toegestuurd, zodat we direct aan de slag kunnen met de typische articulatie en ritmes van de tango.

De cursus is bijna volgeboekt. Er is alleen nog plaats voor violisten.

afbeelding 12
Reacties van cursisten

Deelnemers  aan deze cursus in 2012 over de docent:

"Heel professioneel met veel aandacht voor details, goede uitleg ook individueel, geduldig, sympathiek".

"Erg prettig, duidelijke aanwijzignen. Midi-opnames en bladmuziek van te voren was fijn".

"Inspirerend, heel goede leiding, duidelijk dirigerend".

Gerard van Duinen

Gerard van Duinen is een veelzijdig muzikant. Als bandoneonist speelt hij veel Argentijnse tango, en maakt hij regelmatig crossovers naar jazz, pop en zelfs Portugese fado. Hij is een veelgevraagd arrangeur, gespecialiseerd in tango. Als coach en begeleider van (amateur)gezelschappen is hij heel populair. Ook geeft hij privelessen en workshops. Voor zijn compositie La Maca ontving hij de Tango Music Award 2010. Voor meer informatie klik hier.