Cursus


12310 - Bulgaars orkest, Monique Lansdorp
Soort cursus
Bestemd voor instrumentalisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 14 april 2012 t/m 15 april 2012
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Monique Lansdorp
Prijs Derden: € 150,00 / Leden: € 140,00
N.B.: N.B.: Cursusprijs is inclusief volpension. Als je niet overnacht krijg je € 10,00 korting, dit kun je invullen op het inschrijfformulier. Voor deze cursus geldt een toeslag van € 10,00 per persoon voor de assistent docent. Deze toeslag zit al in de cursusprijs.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum12 april 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.
De structuur van de Bulgaarse muziek maakt, naast de voor ons welbekende Westerse maatsoorten 3/4 en 4/4, veelvuldig gebruik van de regelmatige, doch oneven ordening in maten als 5/8, 7/8, 9/8 en 11/8. Deze ‘onregelmatige maten’ hebben vaste namen als Pajdushko (mank gaan), Pravo (rechtuitgaan), Kopanitsa (dans in 11/8). Wie er op gedanst heeft, heeft kunnen ervaren dat het met de moeilijkheid wel meevalt en dat het vooral een kwestie is van accenten voelen. Het is slechts een kwestie van tijd en ervaring dat het ritme ‘in je botten komt’. Weg met het calvinistische tellen, dus. Zet je oren en gevoel open voor een eindeloos repertoire aan ritmisch materiaal! Naast vele traditioneel overgeleverde melodieën, worden er tegenwoordig steeds meer nieuwe gecomponeerd in traditionele ritmes, vorm en stijl, waarbij invoeging van elementen uit andere muziekstijlen niet geschuwd wordt... meer informatie
afbeelding 15
Monique Lansdorp

Violist Monique Lansdorp legde zich, na een klassieke scholing, de laatste twintig jaar geheel toe op onderzoek en uitvoeringspraktijk van wereldmuziek, in het bijzonder Oost-Europese, Joodse en Zigeunermuziek.