Cursus


12323 - Filmmuziek
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor strijkers, hout- en koperblazers. Er is plaats voor 1 pianist, 1 accordeonist en 1 gitarist.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 17 november 2012 t/m 18 november 2012
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Peter van Os
Prijs Derden: € 170,00 / Leden: € 160,00
N.B.: Cursusprijs inclusief volpension
Max. aantal deelnemers40
Uiterste inschrijfdatum15 november 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Iedereen kent tientallen, misschien honderden filmmelodieën. Maar zou je de melodie herkennen als filmmuziek en vervolgens weten uit welke film het komt? Waarschijnlijk niet! Dat je de melodieën dan toch onthoudt pleit voor de kracht van filmmuziek, vaak schatplichtig aan klassieke laatromantische muziek (Mahler of Strauss).

Onder de allerbekendste horen natuurlijk de composities van de Italianen: Morricone, Mancini en Nino Rota. Maar wat te denken van Bernstein (West Side Story), Aaron Copland, Chatsjatoerian, Eric Satie, Vaughan Williams, Michael Nyman en Philip Glass? Allen hebben zich met film beziggehouden. Wie kent het Laurel and Hardy thema niet? Maar wie kent de componist daarvan: Marvin Hatley? En Bernard Hermann, de componist achter Hitchcocks succesvolle films als Psycho? Er is teveel moois om ongespeeld te laten... meer informatie

index 250px-Laure
Peter van Os

Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano, ensembleleiding en arrangeren. Zijn repertoire bestaat uit hedendaags-klassieke muziek, theatermuziek en (balkan)folklore. Als muzikant en componist werkte hij mee aan diverse jeugdtheaterproducties van o.a. Frank Groothof en Opera Xynix. Hij maakte twee producties met zijn eigen jeugdtheatergroep Theater Trovato. Peter geeft accordeonles en workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming.