Cursus


14328 - Bach mag!
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor blokfluitisten (altblokfluit, voice flute, tenorblokfluit), dwarsfluitisten, traverso spelers, (barok)hoboïsten, (barok)fagottisten, (barok)violisten, gambisten, (barok)cellisten, klavecinisten en theorbe spelers.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 31 januari 2014 t/m 02 februari 2014
Tijd (-en) Dit is een lang weekend! De cursus begint vrijdagavond om 19.00 uur, na het diner en eindigt zondagmiddag om 17.00 uur
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Marijn Slappendel, Sascha Mommertz, Diederik van Dijk
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 350,00 / Leden: € 320,00
N.B.: Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum20 januari 2014   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De film The Chronicle of Anna Magdalena Bach vormt de inspiratiebron voor deze cursus, die geheel gewijd is aan het muzikale genie Johann Sebastian Bach. In deze film speelt de wereldberoemde Gustav Leonhardt de hoofdrol. De deelnemers bereiden triosonates van Johann Sebastian Bach voor. De leden van Trio da Fusignano maken je graag wegwijs in dit repertoire en de uitvoering van de muziek van Johann Sebastian Bach. Naast de ensembleworkshops is er ook een lezing over de uitvoeringspraktijk van de muziek uit de tijd van Bach. Alle ensembles krijgen les van alle docenten en profiteren zo van het inzicht van een strijk-, toets- en blaasdocent. Op de openingsavond geven de docenten een concert. De cursus is geschikt voor vaste ensembles. Losse deelnemers worden in ensembles ingedeeld... meer informatie

Reacties van cursisten

Deelnemers over de docenten: "Alledrie zeer deskundig en toegankelijk". "Over deze docenten niets dan goeds. Ze hebben intensief en met grote inzet en geduld lesgegeven. Veel van geleerd!" "Bevlogen, charismatisch, stimulerend". "Alledrie in staat om een ensemble op te peppen als het even niet zo goed gaat. Ook goede aanwijzingen voor deelnemers persoonlijk, die ook interessant zijn voor het geheel".

violisten
Marijn Slappendel

Marijn Slappendel studeerde aan het Utrechts Conservatorium en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Hij behaalde achtereenvolgens de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus orgel, kerkelijk orgelspel en koordirectie. Zijn docenten waren Reitze Smits en Willem Tanke voor orgel en Krijn Koetsveld voor orkestdirectie. Marijn studeerde vervolgens klavecimbel bij Bob van Asperen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij in 2005 afstudeerde. Hij is als cantor-organist werkzaam in de Grote of Barbarakerk te Culemborg en treedt regelmatig op als solist, continuospeler en koordirigent. Daarnaast is hij werkzaam als docent orgel en piano.

Sascha Mommertz

Sascha Mommertz is geboren Aken en woont sinds 1985 in Nederland. In 1994 begon hij zijn opleiding Muziek met hoofdvak blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeanette van Wingerden en Marion Verbruggen en vervolgde zijn studie aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget, waar hij in 2000 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Daarnaast volgde hij lessen en masterclasse bij Marijke Miessen, Matthias Weilenmann, Jérôme Minis en dr. Rebecca Stewart. Hij studeerde twee jaar blokfluitbouw bij Jacqueline Sorel en verdiepte zich in musicologie. Hij studeert traverso bij Ricardo Kanji. In 2002 ontving hij een eervolle vermelding tijdens het Musica Antiqua Solistenconcours in Brugge. Hij is actief als solist, kamermusicus en orkestmusicus in ensembles en orkesten als Black Intention, Collegium ad Mosam, Florilegium Musicum, Helios Ensemble, Il Concerto Barocco, Limburgs Symphonie Orkest en het Orkest van de Domcantorij Utrecht. Hij concerteert in binnen- en buitenland en maakte verschillende radio-, tv- en CD-opnames. Hij was enige jaren bestuurslid van ERTA, manager van oude muziek ensembles en secretaris van SONBU. Momenteel is hij werkzaam als docent blokfluit aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten, geeft hij lezingen en masterclasses en coacht hij ensembles. Vanaf september 2012 is Sascha Mommertz werkzaam als hoofdvakdocent blokfluit aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Voor meer informatie: Trio da Fusignano.

Diederik van Dijk

Diederik van Dijk is een veelzijdige muzikant met een speelpraktijk die een breed spectrum van de muziekgeschiedenis bestrijkt. Hij speelt zowel historische als moderne cello en is op een veelvoud aan concertpodia te zien; van het Concertgebouw tot aan North Sea Jazz. Hij maakt deel uit van Combattimento, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, en de Van Swieten Society. Ook speelde hij recentelijk bij het Orkest van de 18e Eeuw, het Metropole Orkest, Les Muffatti, Insomnio, Amsterdam Baroque Orchestra, en in de producties van Holland Opera. In Canada maakt hij jaarlijks deel uit van het ensemble in residence van het kamermuziekfestival Gros Morne Summer Music. Diederik van Dijk woonde vanaf zijn 14e in Canada en studeerde daar cello bij o.a. Ian Hampton, Eric Wilson en Marc Destrubé. Hij behaalde zijn Bachelor of Arts in Music aan de University of British Columbia in Canada. Terug in Nederland studeerde hij barokcello bij Viola de Hoog. Aan het Utrechts Conservatorium behaalde hij zijn bachelor Historische Instrumenten. Hij woont in Utrecht.