Cursus


15324 - Humor a capella
Soort cursus Wereldmuziek
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 14 november 2015 t/m 15 november 2015
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Harry de Beer
Prijs Derden: € 195,00 / Leden: € 185,00 / T/m 30 jaar: € 92,50 (max. 4 plaatsen).
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00 NB éénpersoonskamers zijn volgeboekt!
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers40
Uiterste inschrijfdatum10 november 2015   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

ALLEEN NOG PLAATS VOOR BASSEN! Koorzang en lachsalvo’s uit het publiek, een combinatie die je niet zo vaak tegenkomt. Toch gaan humor en Nederlandstalige koormuziek heel goed samen, waarbij de tragiek altijd fijntjes op de loer ligt. Enkele titels: ‘Het was in jouw bolide, dat het eindelijk geschiedde’, ‘Waarom kijk jij mij niet aan, jij dichtgevroren vijver?’ en ‘Ik moest een schaap een tongzoen geven’. Dit weekend zingen we koorbewerkingen van liedjes van schrijvers als Brigitte Kaandorp, Alex van Warmerdam, Ramses Shaffy, Annie MG Schmidt, Herman Finkers en Hans Dorrestijn. Het belooft een vrolijke cursus te worden! Voorbereiding noodzakelijk... meer informatie

IMG_1728
Reacties van cursisten

Deelnemers over de docent:

Uitstekend, energiek, lekker gestructureerd, geconcentreerd, goed contact met de groep. Grappige, originele werkvormen.
Harry de Beer

Harry de Beer is koordirigent en saxofoondocent in Amersfoort. Hij speelt als saxofonist/zanger in meerdere bands en maakt diverse programma's. Zijn affiniteit met zowel koormuziek als pop/jazz is groot. Hij slaat ook graag bruggen tussen deze twee muziekculturen. Door de jaren heen maakte hij veel koorbewerkingen van pop- en jazzmuziek. Een aantal daarvan nam hij een aantal jaren geleden op met het Klein Amersfoorts Koor op cd, onder de titel 'Harry's Hits'. Hij dirigeerde zestien jaar lang het Amersfoortse theaterkoor Voice Box, waarvan een groot aantal jaren met collega Rineke Marwitz. Het door hem opgezette Hallehuiskoor vierde in 2010 zijn 25-jarig bestaan onder Harry's leiding met een concert in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Zijn druk bezochte, laagdrempelige maandkoren zowel in Amersfoort als in Utrecht worden ervaren als ware feestjes van veelzijdige en avontuurlijke muzikale expressie. Met het koor Zingen Voor Je Leven/Amersfoort van de stichting Kanker In Beeld gaf hij in de zomer van 2008 een intens en muzikaal geslaagd lustrumconcert in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In 2012 dirigeerde hij in een uitverkocht Theater Carré een koor van 300 mensen die met kanker te maken hebben. Harry geeft veel zangworkshops. Twee maal per jaar leidt hij zangweken, waarvan een in Zuid Italië.

Voor meer informatie: contact@harrydebeer.nl of kijk op zijn website.