16103 - Kamermuziekvierdaagse
Soort cursus Zomercursussen
Bestemd voor instrumentalisten en zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 31 juli 2016 t/m 03 augustus 2016
Tijd (-en) Aankomst vanaf 10.00 uur, aanvang cursus 11.00 uur, einde woensdag na het diner.
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Dick Verhoef, Christiaan Thomasius, Miranda Rademaker, Nino Khutsishvili
Prijs Derden: € 570,00 / Leden: € 530,00 / T/m 30 jaar: € 265,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 40,00
N.B.: LET OP! De prijs is anders dan vermeld in de cursusbrochure. De prijs op de website is de juiste.
Max. aantal deelnemers70
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Is kamermuziek je passie, dan moet je hier zijn! In de zomervakantie organiseert Kamermuziekcontact (KMC) in samenwerking met Huismuziek twee kamermuziekcursussen. Je kunt deelnemen met een door jezelf samengesteld ensemble, of als losse instrumentalist.  Losse deelnemers spelen in twee verschillende ensembles en leden van vaste ensembles worden in een tweede ensemble ingedeeld. Alle ensembles spelen twee keer per dag: een keer met docent en een keer zonder docent. In de vrije uren kun je een ad hoc ensemble samenstellen, waarvoor voldoende muziek voor allerlei combinaties aanwezig is. De muziek voor de twee vaste ensembles krijg je ruim tevoren toegestuurd. We spelen muziek uit het klassieke-, romantische- en hedendaagse repertoire.

Kamermuziekweek 2, de vierdaagse kamermuziekweek, heeft hetzelfde programma als kamermuziekweek 1 van zes dagen. Aan deze korte week kun je ook deelnemen als je nog niet zo ervaren bent in kamermuziek spelen... meer informatie

Reacties van cursisten

Zie website: Kamermuziekcontact (KMC)

nonetvoorsite
Dick Verhoef

Dick Verhoef studeerde hoorn en directie aan het Rotterdams conservatorium. Hij vervolgde zijn hoornstudie bij A. Koster en G. Seifert in Duitsland. Sinds 1989 is hij kernlid van het Nederlands Blazersensemble en sinds 1991 ook hoornist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest, tegenwoordig Holland Symfonia geheten. Met het Nederlands Blazersensemble maakte hij vele tournees naar o.a. Colombia, Engeland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Rusland, Spanje, Thailand en de Verenigde Staten. Dick Verhoef is dirigent van verscheidene orkesten en ensembles. Sinds 1 januari 2006 ook van de RSB. Dick is al enige jaren docent bij de kamermuziekweken.

Christiaan Thomasius

Christiaan Thomasius studeerde hoofdvak cello aan het conservatorium van Groningen bij René van Ast en Ben de Ligt. In 19981 behaalde hij het diploma Docerend -en Uitvoerend Musicus.
Na zijn studie volgde hij nog enige tijd lessen bij Tibor de Machula. Al tijdens zijn studie werkte hij regelmatig als docent op verschillende muziekscholen en als cellist in het Noordelijk Filharmonisch-, het Frysk- en het latere Noord Nederlands Orkest. Na zijn studie was hij actief in diverse kamermuziekensembles, waaronder het Gronings Strijkkwartet. In het laatsgenoemde ensemble was hij twaalf jaar cellist. Momenteel werkt hij hoofdzakelijk als pedagoog cello aan het Centrum voor de Kunsten Zuid-Oost Drenthe in Emmen en aan de muziekschool te Hoogeveen en is cellist in het Novaktrio.

Miranda Rademaker

Miranda Rademaker kreeg haar eerste vioollessen op 9-jarige leeftijd van Rita Holsheimer op de muziekschool in Rotterdam. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd ze aangenomen op de jongtalentafdeling en kreeg ze vioolles van Qui van Woerdekom. Ze vervolgde haar vioolstudie op hetzelfde conservatorium bij o.a Theodora Geraets en Vera Beths. Al tijdens haar studie bouwde ze aan een eigen lespraktijk; veel van haar leerlingen zijn inmiddels zelf beroepsmusicus geworden. Daarnaast speelde ze in diverse orkesten, o.a. Sinfonietta Amsterdam en Sinfonia Rotterdam. Gaandeweg ontdekte ze dat naast het lesgeven haar passie ligt bij kamermuziek. In 2009 werd Klassiek op Zuid opgericht waarin in allerlei formaties kamermuziek wordt gemaakt met vergevorderde amateurs en semi-professionals, met in totaal 30 concerten per jaar! Daarnaast coacht Miranda regelmatig ensembles bij onder meer Vakir. Miranda werkt graag met amateurmusici die pas op latere leeftijd voor het eerst een muziekinstrument gaan spelen. Sinds 2015 geeft ze in Rotterdam leiding aan een apart ensemble voor deze doelgroep. Ze werkt graag serieus in een fijne, harmonieuze sfeer, waarbij iedere speler, van welk niveau dan ook, optimaal tot zijn/haar recht komt.

Nino Khutsishvili

De uit Georgië afkomstige pianist Nino Khutsishvili studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze geeft al jaren les op de zomercursussen die Huismuziek in samenwerking met Kamermuziekcontact organisteert. Ze debuteerde op veertienjarige leeftijd met het Staatsorkest van Georgië en studeerde aan het conservatorium van Tbilisi en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze treedt regelmatig op met The Georgian Philharmonic Orchestra en is als docent verbonden aan de Tbilisi Special Music School for Talented Students.