Cursus


17506 - Nino Rota nonet
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor dwarsfluitisten, hoboïsten, klarinettisten, fagottisten, hoornisten, (alt)violisten, cellisten en contrabassisten
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Oscar Ramspek, Alexej Pevzner
Prijs Derden: € 210,00 / Leden: € 190,00 / T/m 30 jaar: € 95,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers18
Uiterste inschrijfdatum06 september 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL! Stuur ons een mail als je nog mee wilt doen: info@huismuziek.nl
Nino Rota is vooral bekend om zijn filmmuziek, maar dat hij ook kundig was op ander terrein blijkt uit zijn nonet. Het is een stuk waar het plezier vanaf straalt; tijdens het spelen moet je er onwillekeurig om grinniken. Fraaie en spannende harmonieën, wisselende ritmiek, mooie melodielijnen: een waar genot! Elk instrument heeft solomomenten én alle instrumenten zijn even belangrijk. Kortom: een aanvulling op de canon van de kamermuziek!

De eerste vioolpartij is virtuoos en alleen haalbaar voor iemand die gewend is solistische partijen te spelen. Je krijgt de bladmuziek toegestuurd en het is de bedoeling dat de deelnemers vooraf samenkomen in een van de nonetten om het stuk in te studeren... meer informatie

_DSC9387 klarinet mm
Reacties van cursisten

'Bijzonder veel geleerd onder leiding van zeer sympathieke docenten die ons positief benaderden met de technische en muzikale mogelijkheden die een ieder meebracht.'
'Perfecte docenten. Geen gezeur over technische hoogstandjes. Het muziekplezier stond voorop. En erg goed hoe het stuk geanalyseerd werd. En vooral: de sfeer was aangenaam. Er werd genoeg gelachen'.

Oscar Ramspek

De klarinettist Oscar Ramspek (1961) speelde op 17-jarige leeftijd voor het eerst solo bij het Residentie Orkest naar aanleiding van het winnen van een concours. Hij speelde toen het Concertino van 'von Weber'. Van 1979-1985 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Piet Honingh (voormalig solo-klarinettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Later studeerde hij bij George Pieterson (1985-86) te Amsterdam, bij Hans Deinzer te Hannover (1986) en bij Harold Wright (voormalig soloklarinettist van het Boston Symphony Orchestra) in Marlboro (V.S.). Tijdens zijn studie trad hij op met het Conservatorium orkest in Den Haag waarmee hij soloconcerten gaf, en met het Radio Symfonieorkest o.l.v. Jan Stulen in het TV programma "Jonge mensen op het concertpodium'. Hij speelde toen het klarinetconcert van Mozart. Verder speelde hij tijdens zijn studie solo bij het Residentieorkest met de Rhapsodie van C. Debussy. Van 1983 t/m 1985 maakte hij deel uit van het EEG-Jeugdorkest en speelde onder dirigenten als Claudio Abbado, Leonard Bernstein, Antal Dorati.

Van 1985 tot 1990 was hij vaste remplacent bij het Concertgebouworkest en heeft als zodanig onder vele grote dirigenten gespeeld. In 1985 werd hij aangesteld als solo-klarinettist bij Het Gelders Orkest. Hij heeft diverse soloconcerten gespeeld met HGO, o.a. C. Debussy's Rhapsodie, A. Copland's Klarinetconcert, R. Strauss' Duet Concertino en Mozart's Klarinetconcert. Oscar Ramspek is sinds 1988 hoofdvakdocent aan het conservatorium te Zwolle.

Alexej Pevzner

Alexej Pevzner werd in 1972 in Moskou geboren en kreeg les op de Gnessin Muziekschool en het Moskous Conservatorium. Sinds 1990 woont Alexej Pevzner in Nederland, waar hij zijn vioolopleiding voltooide aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarna studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatorium Maastricht. Sinds 1994 is hij werkzaam bij Het Gelders Orkest, in de functie van tweede concertmeester. Daarnaast treedt hij regelmatig op met diverse ensembles, zowel in de rol van violist als van dirigent.