17410b - Bulgaarse kerstliederen DEN HAAG
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 08 december 2017
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Waalse kerk, Den Haag
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 70,00 / Leden: € 60,00 / T/m 30 jaar: € 30,00
N.B.: Prijs is inclusief lunch.
Max. aantal deelnemers35
Uiterste inschrijfdatum04 december 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Dit Balkanland aan de Zwarte Zee heeft een rijk en gevarieerd erfgoed aan volksmuziek. In het westen kennen we vooral de moderne arrangementen – zoals op de cd’s Le Mystère des voix Bulgares – maar op het platteland klinken nog altijd traditionele werk-, feest- en seizoensliederen. Bulgaarse volksmuziek staat bekend om asymmetrische ritmes, wat met de stappen van de dansers overeenkomt. De zangstijl wordt gekenmerkt door versieringen en het gebruik van dissonanten. Tijdens de workshop zingen we wereldlijke en religieuze kerstliederen – zowel moderne koorarrangementen als traditionele liederen. De bijzondere liederen zijn een mooie toevoeging aan elk koorrepertoire. De deelnemers ontvangen bladmuziek en midi-bestanden ter voorbereiding.

Docent Tatiana geeft deze vrijdagavond 8 december een kerstconcert in dezelfde kerk (Waalse kerk in Den Haag) met haar vocaal kwartet Rusalki. Als er genoeg cursisten blijven voor het concert, kan een aantal liedjes uit de workshop uitgevoerd worden... meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldig! Tatiana is een prachtmens! Ze was inspirerend, enthousiast, gestructureerd. Het repertoire zat er voldoende in aan het eind van de cursus en ze kwam met goede tips'.
'Zoals altijd: Tatiana is een dijk van een docente, inspirerend, helder in haar begeleiding, geduldig, met fris enthousiasme en altijd leuke aanvullende info over de muziek'.
'Heel erg goed. Zeer enthousiast en gedreven. Bijzonder goede dirigent'.

zangers jjjjjjjjjjj
Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.